Skocz do zawartości
IGNORED

dynaudio contour 1.1 vs vienna ac. haydn

daniel

Rekomendowane odpowiedzi

witam

jeśli napisałem to po raz drugi to przepraszam coś mi się zawiesiło w czasie wysyłki poprzednim razem.

sprawa jak w temacie.

moje pytanie brzmi czy ktoś słuchał jednych i drugich ze wzmacniaczem ca500.

cena z drugiej ręki jest podobna więc zamierzam się wybrać na dosłuch i jednych i drugich przed zakupem, ale mimo wszystko chciałbym znać zdanie tych, którzy mieli okazję posłuchać tego sprzetu dłużej niż kilka godzin.

poza tym ni jestem pewien czy potrafie wychwycić wszystkie różnice w brzmieniu po tak krótkim okresie odsłuchu.

dziękuję za wszelkie onformacje.

a może znajdzie się jeszcze kilka innych monitorków, o które warto by rozszerzyć listę?

https://www.audiostereo.pl/topic/6476-dynaudio-contour-11-vs-vienna-ac-haydn/

Jasne, kilka monitorków się znajdzie. Tylko zależy, czego od nich oczekuesz i w którą stronę chciałbyś pójść. Warto wziąć pod uwagę Dynaudio Audience 42, Xaviany XN125, może coś Elaca, Paradigma, Tabletki ProAca. Opcji jest mnóstwo. Jeżeli napiszesz coś więcej odnośnie swoich preferencji i warunków (pokój, reszta sprzętu), postaram się zawęzić listę poszukiwań. Pozdr.

sprzęt:

wzmacniacz cambridge audio a500

cd: ca cd4 + dacmagic 1

tuner: ca t500

głośniki póki co B&W603

warunki odsłuchowe:

pokój okolo 9m^2

gatunki muzyczne:

lubię ostrą muzykę typu rock ale z elementami instrumentów klasycznych jak kontrabas, trąbka, wszelkie gitary

jęsli chodzi o artystów (aby sprecyzować) to są to ostatnio: liquid tension, nin(to akurat mieszanka alternatywnego rocka i muzyki elektronicznej), fight no more, julio iglesias(lubię jego wokal :-) ). nie słucham muzyki klasycznej!!!

co chcę uzyskać:

chciałbym aby głośniki mimo rozmiarów wybrzmiewały pełnągłebią basu (kontrabas, gitara basowa, perkusja), a przy tym aby potrafiły odtworzyć go w takim stopniu aby można było rozróżnić który z instrumentów gra w danym momencie.

co do samych głośników:

ze względu na warunki mieszkaniowe tylko monitorki.

ze względu na budrzet około 2000.

to chyba tyle...

dziękuję i czekam na odpowiedzi

dodam jeszcze tylko że lubie słuchać muzyki cicho, tak by domowników nie budzić, a ostatnio przypadły mi do gustu Heybrooki HB2. I w dodatku ponoć super grają z CA. czy w łodzi ktoś to ma na sklepie i jednocześnie CA? to może w sobotę bym się wybrał.

Rzeczywiście, przy tak małym pomieszczeniu w grę wchodzą tylko monitory. Myślę, że powinieneś posłuchać Dynaudio Audience 42. Nie wiem, ile kosztują nowe, bo dystrybutor podaje ceny w Euro, ale z drugiej ręki powinieneś się spokojnie zmieścić w 2kzł. Powinno nawet zostać na kabelki.

O proszę jaki Speede Gonzales:-) Pogrzej je trochę, bo moje 42 przytargane z dworu zaczęły w miarę normalnie grać dopiero na drugi dzień. Poza tym, gratuluję i czekam aż zadasz pytanie o kable. Ja już mam chorobę po odsłuchu na XLO Pro600:-) Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.