Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic S35 vs. S75 a może S47 ?

Seba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zanajomy poprosił mnie o poradę czy opłaca się kupić Panasonica S75 czy będzie znacznie lepszy od tańszego S35.

Wiem że S75 ma DVD Audio, S35 niby też ma ale czy nie jest to takie a'la DVD Audio ?

Czy S75 ma więcej opcji od S35 i jak z jakością dżwięku i obrazu stawiając raczej na dżwięk.

Z góry dzięki za porady

Pozdrawiam

Seba

https://www.audiostereo.pl/topic/6482-panasonic-s35-vs-s75-a-mo%C5%BCe-s47/

Domyślam się, że większość wyjadaczy z forum trochę już męczą takie pytania..ale mnie jeszcze nie;)

więc powiem Ci co myślę...Nie odpowiem wprost czy się opłaca bo każy musi sam wiedzieć co mu się opłaca a co nie...zasadnicze różnice pomiędzy tymi modelami: s75 ma a s35 nie ma : progresywne skanowanie NTSC (tylko dla odbiorników z NTSC), cyfr.red.szumów przy MPEG, wybór monitora, podwójny remastering, dekodery DD/DTS, 5.1 kanałowe wy surround, wy suba i wy komponent dla audio. Co do dvd-A to s35 ma tylko w stereo..

Tyle różnice katalogowe...Ja kupiłem 75 bo to po prostu nowszy model i dla mnie to było optymalne rozwiązanie...i tyle. Słuchałem i oglądałem oczywiście przed kupnem oba (plus jescze parę innych) i powiem, że obraz w 75 podobał mi się zdecydowanie bardziej (tak zdecydowanie) ale w dźwięku nie słyszałem zbytniej różnicy (bez dvd-a oczywiście)...ale może ja mam drewniane uszy:(

..i już;) jak masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało...

pozdr,

Zapytam się z pewną nieśmiałością czy ma ktoś może numer hi-fi i muzyka 6/03 ? Jesli ktoś ma czy mógłby być tak dobry i przesłać skan testów tylko chodzi mi o Panasonici S35 i S75 ? Z góry dzięki jeśli ktoś się zdecyduje

[email protected]

Seba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.