Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw kolumn 5.0 Avance V9

stempel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy miał ktoś okazję słyszeć Zestaw kolumn 5.0 Avance V9 ? Na allegro jest do kupienie w cenie około 3k zł i tak się zastanawiam czy warto ? Sprawiają wrażenie dobrze wykonanych i może mogłyby zastąpić moje Wharfedale Diamond 9.5 9.0 CS. Kino/Muzyka 50/50%

Pomieszczenie odsłuchowe 17m2

Sprzęt Pioneer VSA-AX10i

https://www.audiostereo.pl/topic/64858-zestaw-kolumn-50-avance-v9/

Daj spokój do takiego wxmaka chcesz takie pierdziawki,o ile fronty jeszcze ujda to reszta to zabawki,cos w stylu kompletów Jamo 606,Diamondy musisz zapewne wymienic,ale pomyśl o solidnych kolumnach.

No właśnie nie mogę znaleźć żadnych opinii na temat tych zestawów więc pytam, może ktoś słyszał. Do czego można by ten zestaw porównać? Na pewno Pionek nie pogardził by lepszym zestawem kolumn, zresztą na znajomego ESA Vivace XT2 było już dość ciekawie, jednak fundusz ograniczony do 3k zł i nawet z używek nic ciekawego nie mogę w tej chwili wypatrzeć :-/

No to kiepsko,bo Pioneer potrzebuje dobrej elektroniki ,odpowiednio dobranej,pisze bo sam gosciłem ten wzmacniacz u syna w pokoju,i w połączeniu z mojmi Mordaunt Short nie pokazał swojch mozliwosci,Dlatego musisz dobrze dobrac kolumny,moje Mordaunty graja świetnie ale z Marantzem SR-6003,do Pionka były za słabe.Moze pomyśl o frontach,potem bedziesz pomału kompletował zestaw.Poszukaj B&W fajnie zgrywaja się z tym wzmacniaczem,celuj w serie CM,CDM,lub 604,603,602.Jak nowe to moze te,słyszałem je razem z RX-V 1900 i grały efektownie ,dobry prawdziwy dzwiek Yamahy.Kolumny Yamaha zestaw 5.0 NS-777 gw 3 lata(numer 1178607053) .

Miałem możliwość odsłuchu mniejszych kolumn Yamahy NS - 555 i szczerze mówiąc zagrały gorzej od moich Wafli 9.5 więc na pewno będę celować w coś innego. Mam nadzieję, ze znajdzie się jednak osoba, która słuchała tych Avance 9 i podzieli się ze mną swoją opinią na temat tych kolumn.

• 7 miesięcy później...

dariusz964

"Daj spokój do takiego wxmaka chcesz takie pierdziawki,o ile fronty jeszcze ujda to reszta to zabawki,cos w stylu kompletów Jamo 606"

.... dobry prawdziwy dzwiek Yamahy.Kolumny Yamaha zestaw 5.0 NS-777 ...

To właśnie magia forum internetowego, ludzie nie mający bladego pojęcia wypisują herezje, po przeczytaniu tych bzdur aż mnie skręciło. 777 i prawdziwy dźwięk? nie wiem jak słuchałeś tych kolumn, no chyba że nie słuchałeś ich wcale, wycofana średnica, wąska scena, pogubione detale, miękki rozmyty bas, mocno podbarwiony, kolumny jak na tą cenę dobre ale tylko do umca umaca nic więcej. Avance V9 jedne z najlepszych kolumn na rynku w tej cenie jakie słyszałem, przy NS777 to Hi-End!!!

stempel

taka rada, nie sugeruj się wypowiedziami przeczytanymi na forach internetowych, traktuj je jedynie jako ewentualne podpowiedzi, zanim kupisz jedź odsłuchaj, porównaj kilka modeli kolumn w jakiś studio odsłuchowym, na forach można przeczytać czasem coś mądrego, ale również i kompletne bzdury, taki zestaw to już nie mały wydatek dlatego warto poświecić trochę czasu.

dariusz964

"Daj spokój do takiego wxmaka chcesz takie pierdziawki,o ile fronty jeszcze ujda to reszta to zabawki,cos w stylu kompletów Jamo 606"

.... dobry prawdziwy dzwiek Yamahy.Kolumny Yamaha zestaw 5.0 NS-777 ...

To właśnie magia forum internetowego, ludzie nie mający bladego pojęcia wypisują herezje, po przeczytaniu tych bzdur aż mnie skręciło. 777 i prawdziwy dźwięk? nie wiem jak słuchałeś tych kolumn, no chyba że nie słuchałeś ich wcale, wycofana średnica, wąska scena, pogubione detale, miękki rozmyty bas, mocno podbarwiony, kolumny jak na tą cenę dobre ale tylko do umca umaca nic więcej. Avance V9 jedne z najlepszych kolumn na rynku w tej cenie jakie słyszałem, przy NS777 to Hi-End!!!

stempel

taka rada, nie sugeruj się wypowiedziami przeczytanymi na forach internetowych, traktuj je jedynie jako ewentualne podpowiedzi, zanim kupisz jedź odsłuchaj, porównaj kilka modeli kolumn w jakiś studio odsłuchowym, na forach można przeczytać czasem coś mądrego, ale również i kompletne bzdury, taki zestaw to już nie mały wydatek dlatego warto poświecić trochę czasu.

Witam nie wiem jak to sie stało ale chciałem wklejć tylko amplituner a nie kolumny bo te 777,555,444,333 to faktycznie lipne kolumny.Do takich mocnych wzmacniaczy i amplitunerów nigdy nie polecam kolumn za 3000 tys komplet,bo to faktycznie paranoja.Skoro wzmacniacz potężny to wymaga kolumn na prawde dobrych takich aby nie degradowały dzwieku.Własnie takie mogą byc B&W CDM,704,czy nawet 604,na pewno też Paradigmy.Nigdy nikomu nie polecałem kolumn Yamahy,czy Denona albo Onkyo.

Witam

mam na sprzedaż orginalne Duńskie Avance Dana 503,508 i 501, całosc za 2500 PLN , jeśli jesteś zainteresowany, napisz na priva jestem pierwszym włascicielem, głosniki sa naprawdę zacne i graja duzo lepiej od moich dawnych wharfedali diamond 8.....

pozdr

dariusz964

"Witam nie wiem jak to sie stało ale chciałem wklejć tylko amplituner a nie kolumny bo te 777,555,444,333 to faktycznie lipne kolumny.Do takich mocnych wzmacniaczy i amplitunerów nigdy nie polecam kolumn za 3000 tys komplet,bo to faktycznie paranoja.Skoro wzmacniacz potężny to wymaga kolumn na prawde dobrych ..."

Ale zgodzisz się z tym że każdy ma prawo sam decydować ile chce wydać na sprzęt? Także skoro kolega "stempel" rozgląda się za zestawem w cenie około 3 tyś zł to nie po to prosi o poradę na forum aby ktoś mu poleciał zestaw za 6 tyś, tylko po to aby wybrać coś możliwie najlepszego w cenie za około 3 tyś. Miałem okazję odsłuchiwać Avance V9 i moim zdaniem są to jedne z najlepszych kolumn na rynku w tej cenie, zdziwiło mnie że tak niepozorne kolumny potrafią zarówno zagrać mocnym kontrolowanym basem jak i również bardzo szeroką, detaliczna sceną, jak będziesz miał możliwość to odsłuchaj sobie te kolumny bo pewnie ich nie odsłuchiwałeś, a w tej cenie to praktycznie ciekawostka na rynku, przede wszystkim robią wrażenie na utworach o zagęszczanej ilości detali, praktycznie niespotykanie dobrze sobie radzą z wiernością oddawania detali jak na swój przedział cenowy. Co ciekawe w podobnej cenie model Avance V28 moim zdaniem gra już sporo gorzej (dominujący potężny bas w przesadnej ilości i kiepska, wycofana scena).

Panowie temat był założony tak dawno, że szkoda gadać :-/ W między czasie kupiłem już komplet JAMO THX ONE o czym także pisałem na forum. P.S. odpuściłem temat Avance i nawet ich nie odsłuchałem w salonie. Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.