Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica międy dt 990 i dt 990 pro Bey...

bratny

Rekomendowane odpowiedzi

>manix

Pewny jestem!

Scalaki z szybkością pon.15V/us oraz Iout pon.60mA sa zasłabe by napedzić dobrze 300 Ohm słuchawki...

Do tego dochodzi jeszcze poziom zniekrztałceń w funkcji pedzenia małych impedancji...itd,itd.

Wzmacniacze w sprzętach masowych sa traktowane jako dodatek...

>darkul

słuchaj darkul,przecież Sony-piątka ES to nie był znowu taki sprzęt masowy,drugi od góry model CD (tak na marginesie-ponad 13 kg wagi) świetna konstrukcja -między innymi dwa trafa - oddzielne dla sekcji analogowej i cyfrowej,...itd., nie wspominając już o bardzo dobrych notowaniach w owym czasie w niemieckiej preasie audio,

Myślisz,że sekcja słuchawkowa w tym odtwarzaczu sprowadza się do dziuru w przednim panelu ???

-> manix

Trochę już pograły choć nie wiem czy są już w pełni ukształtowane - "wygrzewanie" daje ewidentną zmianę - o ile początkowo grały basem to po dwóch dnaich bas znikł zupełnie (!!!) - po tygodniu wszystko się znów pojawiło, dodatkowo średnica i wysokie nabrały blasku i dźwięczności - tak w skrócie :)

Puszczanie tych słuchawek bez wzmaka to profanacja.

>josef

dzięki za wrażenia,

powiem szczerze,że też się przymierzam do tych Beyerów,tylko ...chciałbym ich używać bezpośrednio z w/w odtwarzaczem (bez wzmaka),ale zaczynam się wahać.Niestety, raczej nie mam możliwości ich wcześniejszego przesłuchania.

>manix

Jeszcze nie widziałem np.cedeka masowego..nawet tzw.wersji limitowanych z dobrze zrobionym wyjśćiem słuchawkowym.

To że dane urzadzenie ma duzo klamotów wewnatrz nieoznacza że jest super...rynek masowy traktuje słuchawki wyzszej klasy jako dodatek.

>darkul

nie będę dyskutował bo się nie bardzo się znam na "wnętrznościach" urządzeń.

ale mam jeszcze jedno pytanie - jak sprawa wygląda np. we wzmacniaczach (oczywiście stereo) jakie w tym wypadku jest podejście producentów do tematu wyjścia słuchawkowego???

Podobne jakościowo jak w CD - tylko, że w CD zazwyczaj masz do tego osobny scalaczek a we wzmakach często i tego nie ma - tylko rezystorki podpięte pod wyście i połączone do gniazdka słuchawkowego - ot oszczędności :(

Z tą wydajnością prądową to też jest różnie - dadzą tacy za duże rezystory i dźwięk robi się beznamiętny i ze słabą kontrolą - a na słuchawkach razi to 10x bardziej jak na kolumnach.

przypomniał mi się numer awdiejewa...

W domu kultury przeprowadzono eksperyment.

Miejscowych alkoholików zmuszano do zabaw bez alkoholu...

Przyjechał pan redaktor i sie pyta wybranego "grzecznego".

R>-jak sie pan bawi bez alkoholu?

A>-niezle.... [marnym głosem]

R>-więc jednak mozna?

A>-taaaa[jeszcze smutniejszym głosem]

R>- dlaczego pan płacze???!

A>-poco mam sie k.. meczyc!

Chciałbym odświeżyć wątek dotyczący DT990 PRO i podzielić swoimi wrażeniami ( już jako posiadacz ).

Jak wspomniałem we wcześniejszych wpisach 990-tki miały zagrać u mnie i grają bezpośrednio z wyjścia słuchawkowego odtwarzacza SONY CDP-XA5ES.

Wspominałem też ,że miałem wcześnie okazje odsłuchu z w/w odtwarzaczem Senheiserów HD-600.

Pierwsza najważniejsza sprawa – otóż DT990 PRO w przeciwieństwie do HD-600 grają w tej konfiguracji bardzo dobrze by nie powiedzieć super.

Wg. mnie Senheisery grały po prostu nijak. Na pewno nie adekwatnie do swojej ceny .

Prawdopodobnie (tak mi się wydaje) potwierdza tu się teoria ,że właśnie HD-600 są bardziej wymagające od toru i najwyraźniej to one muszą mieć oddzielny wzmacniacz słuchawkowy.

A po za tym brzmienie 990-tek PRO – to duża klasa! i…. proszę państwa nawet bez wzmaka słuchawkowego. :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.