Skocz do zawartości
IGNORED

Czy duza roznica miedzy PD 5700 a PD8700

oscar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na forum.. i przechodze do pytania -> czy warto wymieniac 5700 (ktory kupilem za 150 zl:-D) na 8700 - cena ok za ok 350 zł z wymienionym laserem ... Ja wiem ze przedstawione tutaj sumy smiesza czesc bywalcow, ale prosze o wyrozumialosc :-). Przejrzalelem pare watkow, i prawde mowiac, nie znajduje jednoznaczej odpowiedzi. Jedni mowia ze 8700 to zaraza, be i ze nie warto, bo to niski model , tylko z bajerami....inni ze to calkiem przyzwoity sprzet.. Z gory dziekuje ze wszelkie sugestie i rady. ..

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Widze ze trafiles na niekompetentnych ludzi niestety a takich tez tu jest sporo. Prawdopodobnie nie znaja w ogole katalogow Pioneera z poczatku lat 90-tych bo np sa za mlodzi tylko po co biora sie za porady? Na wstepie informuje: mam przed soba katalog 1991 - pd 8700 (mialem kiedys takie 2 ) to czwraty model od gory ( po pd 93- najlepszym cd w historii firmy ) kapitalnym pd 75 i pd 9700. Roznica pomiedzy 8700 i 5700 jest ogromna to brzmieniowa przepasc. Pd 8700 jest zrobiony na podwojnym symetrycznym 1-bitowym DAC Pioneera PD 2026 A ma dwa trafa co juz swiadczy o klasie i gra zupelnie dobrze-na tyle ze nie da sie go porownac do 5700. Jednak musze Cie ostrzec: 350zl to bardzo niska cena za to cd ja dwa lata temu dalem 600zl za pierwszy egzemplarz i 800zl za kolejny a korzystam z dobrych zrodel. W zasadzie pd 8700 to przepustka do high-endu bo modele powyzej w katalogu ( 75 i 93 to juz klasa szczytowa zreszta w tej sie w Niemczech miescily - Absolutenschpitzenklasse I i II ). Teraz mam protoplaste 93 pd 9300 po upgrade ( polecany milosnikom high-endu w 1990 roku ) jest caly w miedzi na najwyzszym wowczas Burr-Brownie. Warto dodac jeszcze jedno: Pioneer znacznie obnizyl loty po 1993-94 roku jesli kupisz pd 8700 bedziesz zdziwiony bo gra lepiej niz pd-s 06 najwyzsze dzis cd a nawet pd-s 707 ktory moim zdaniem jest lepszy od 06 (to nie tylko moja opinia tak twierdza m innymi fachowcy z Audio).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.