Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie lub jak pomalować obudowę ??

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba dobrze wybrałem forum DIY aby zadać takie pytanie ? ;-)

Chciałbym zasięgnąć języka, gdzie w Warszawie (i okolicach, chociaż ostatecznie nieco dalej)

mógłbym zlecić pomalowanie obudowy na kolor srebrny a najlepiej czarny, albo jak to zrobić

(estetycznie i skutecznie) we własnym zakresie ???

Stałem się posiadaczem fajnego tunera z 1981 roku, niestety radio ma porysowaną obudowę

(dokładniej blaszany panel górny oraz boczki, który jest są z nim połączone); frontowy panel

aluminiowy jest w stanie bdb.

Chciałbym – aby pozbyć się tych rys na obudowie – po prostu polakierować cały górę i boki,

gdyż obecnie wygląda to nie najlepiej :-(

Czy możecie mi cos poradzić ?

Dobry wątek! Ja mam to samo z moim nieszczęsnym Technicsem ale on ma dość oryginalny i ciężko dostępny (tak mi się w każdym razie wydaje) kolor obudowy,a przemalowywać go całego nie chce bo zostanie problem napisów:(

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

-> rc24

Dzięki za poradę... ale w moim przypadku nie chodzi o dokładne dobranie koloru (zdecydowany jestem na pomalowanie tej obudowy na czarno), tylko właśnie na tym, gdzie mozna polakierować taki przedmot...

Poszukam oczywiście jakiegoś lakiernika samochodowego - sprawdzić warto, może się udać :-)

W przypadku kolumn korzystam z lakierni zakladu stolaskiego. Myślę że metalowe obudowy również można by w takim piecu pomalowac, tylko czy będą chcieli lakier zmieniac bo to przecież metal.

Poszukaj lakierni proszkowej.Od kilku lat wszystkie obudowy maluje w ten sposob i jestem bardzo zadowolony.

Proszek po napyleniu na obudowe jest wypalany w piecu dzieki temu nie odpryskuje i jest idealnie polozony.

No to jest chyba najlepszy pomysł z tą lakiernią proszkową... Już nawet znalazłem jakieś namiary na lakiernię w Warszawie... Ale poszukiwania trwają; jak już pomaluje moją Yamahę wrzucę zdjęcie do wątku :-D

Potwierdzam lakiernię proszkową. Sam ostatni dawałem do malowania obudowę do preampa Passa-klona. Wyszła perfekcyjnie i nawet lepiej od nie jednej obudowy "fabrycznej". Za usługę razem z farbą zapłaciłem 60zł.

Ja mam dobrego lakiernika który nie dużo bierze a robi naprawdę rewelacyjnie o to przykład jego pracy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 rok później...

odkopalem temat...

dalem raz rame od roweru do malowania proszkowego, efekt byl naprawde rewelacyjny, twardy lakier z polyskiem...z malowaniem obudow nie mam doswiadczenia, czy ta metoda mozna pomalowac obudowe na czarny mat ? bo z polyskiem to obudowa by chyba nie za dobrze wygladala ;)

pomalowac mozesz wszystko co metalowe proszkowo a nastepnie wypalić w piecu :)), z tym ze bedziesz miał maly problem z znalezieniem malarni ktora robi masowkę akurat tym kolorem, zwykle czekam az malują cos pdobonego i podrzucam, cena ok 20-25 zl za m2, zaleznie od gatunku farby i efektu jaki się chce uzyskać, nikt o zdrowych zmyslach w malarni nie weżmie się za obudowy jesli to praca jednostowa i kolor uzyty jednorazowo :)), minimum 3 filtry wtedy w plecy ........wszedzie te koszty, ale efekty malowania sa super

aha i jeszcze jedno...czy przed malowaniem warto wypiaskowac obudowe ? dlaczego pytam, zastanawiam sie czy piaskowanie nie znieksztalci mi blachy lub nie zrobi jakis dolkow...czy to bezpieczne ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.