Skocz do zawartości
IGNORED

creek 4330 mk2 + Dynaudio42 uzytkownicy?

Aleksander

Rekomendowane odpowiedzi

stalem sie wlasnie szczesliwym posiadaczem tego zestawu; dolozylem do tego kable Audioquesta 6+ i ogolnie rewelacja tylko ........

posiadam CD Track1 i jestem przekonany ze jest najslabszym ogniwem tego systemu; poniewaz nie mam mozliwosci odsluchu innych CD

chcialbym poznac wasze opinie o, propozycje CD ktore mogly by pasowac do tego systemu

Czy tak chwalony Rotel serii 02 bylby dobrym partnerem do tego zestawu (interkonekt AQ Coral) ???????????????

https://www.audiostereo.pl/topic/6839-creek-4330-mk2-dynaudio42-uzytkownicy/

Tez mam ten sam problem i szukam jakiegos cd'ka pod creeka, nie tutaj co prawda, ale dowiedzialem sie

ze creek calkiem dobrze gra no oczywiscie z CD creeka :-) U ludzi co rowniez go posiadaja wspolpracuje z Cambridge D500SE, z Nad'em np. C541, polecono mi tez Arcam'a. Za jakies kilka tyg. bede sie rozgladal wlasnie za tym ostatnim, raczej z drugiej reki. Na forum jest wiele watkow o tym wzmaku i tam przeplata sie czasem temat CD, poszukaj bo warto :-) Jak jestes z jakiegos duzego miasta to lepiej polazic i posluchac, tu we Wrocku mamy raczej ograniczony wybor :-/

No to witajcie w klubie:-) A nie mówiłem że Creek z Dynaudio gra wyśmienicie? Widzę, że dopiero zaczyna się ciekawa dyskusja, bo nasze systemy są bardzo podobne. Powiem Wam po cichu, że moim ostatnim odkryciem są kable XLO Pro600. Już zbieram na nie kasę i proponuję chociaż sprawdzić je s tym zestawieniu. Niebo w gębie.

Co do odtwarzaczy, myślę że Rotel 02 będzie jak najbardziej na miejscu. No, oczywiście droższe źródło nie zaszkodzi (tu przypuszczalnie nastąpi mój atak nr 2), ale jeżeli budżet tego nie wytrzyma, Rotel jest pewniakiem. Zresztą był niedawno testowany w "Hi-Fi i muzyce" i nota bene w owym teście zwyciężył. Jeżeli red. Stryjecki słuchał go najdłużej ze wszystkich źródeł, to coś w nim musi być. U mnie gra NAD C541i. Sprawuje się dobrze, chociaż na pewno nie wydobywa z płyt tyle szczegółów, ile bym chciał. Wybrałem go jednak dlatego, że jest neutralny i nie narzuca muzyce swojego charakteru. Jego dźwięk nie jest wielce wyrafinowany, ale z drugiej strony - bardzo poprawny (w tej cenie to już dużo). Jeżeli jednak miałbym teraz okazję zmienić go na Rotela, zrobiłbym to.

Alex, jedno jest pewne: złożyłeś świetny interfejs wzmacniacz-kolumny. To jest podstawa i teraz warto zainwestować w dobre źródło. Jeżeli Ci się uda, wypożycz sobie na parę dni Rotela, a może nawet coś droższego. Odsłuch powinien być ostatecznym sędzią. Powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.