Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

Tak pomyślałem po przeczytaniu marcowego AudioVideo, że chętnie porównałbym NADa 542 do cudeńka Harviego.

>Netboy: jutro wreszcie dostanę z powrotem płytę testową - o której można Cie zastać?

>zolty

jutro jestem caly dzien

aha bylem w top hi-fi kupowalem ze szwagrem b&w603 i facet mnie pamietal ze bylem z toba i maja jakis problem z rcd02 prosili zebys to nich zadzwonil

a dzwoniles do SIR moze tam cos dadza za kaucja moze AZUR 640 ?

Tak w ogóle to dzwoniłem dzisiaj do Top HiFi, żeby spytać o możliwość wypożyczenia sprzętu na weekend - nic nie wspominali o RCD-02, mimo że przedstawiłem się jako ten który Rotela pożyczał.

wlasnie, jakie plytki zamierzacie przyniesc do Harviego? ja ma kilka tylko,ale chetnie je wezme, norah, russel, reiersrud, pink floyd, dire straits, sweet noise, portis head... wiadomo - na tym sie dobrze sprawdza sprzet, nieco powaznej tez jest.

>zolty

dokladnie nie wiem ale cd ma byc pozniej albo jakos tak ale jak koles zaczal sciemniac to powiedzialem zeby sobie darowal i po prostu powiem ci zebys zadzwonil wiec mowie :)

a co do SIR to moze od nich sie cos wychaczy maja cd azura , linn gennki i cos tam jeszcze ale zadzwon to bedzie wiadomo wiecej

>piotreq

harvi nie ma narazie dostepu to netu wiec musisz dac na wstrzymanie ot co.ale jak sie podlaczy na nowo to napewno ci odpisze ma byc jakos na dniach

Co do płyt to z ciekawszych mam Friday Night in San Francisco (Al DiMeola, John McLaughlin; Paco de Luca) - niestety oryginalna inaczej. Może jutro dotrze do mnie przesyłka z Merlina z "Night Sessions" Chrisa Botti i V Symfonią LvB w wyk. Filharmoników Berlińskich pod dyr. H.v.Karajana. Wiem, to wyklęte wykonanie i dyrygent, ale nic nie poradze, że lubię to nagranie z 1982/83.

U mnie połowę (albo i więcej) tych niesamowitych efektów przestrzennych szlag trafi, ze względu na odbicia wszelkiej maści. Mój pokój wymaga sporego wytłumienia - na razie zacząłem robić podchody w kierunku małżonki coby WAF zwiększyć. Gąbki odpadają, ale jakieś gustowne zasłony może uda się założyć.

hiehie jestem dokladnie na tym samym etapie, jesli chodzi o pomieszczenie. mam silny poglos, pokoj urzadzam powoli i tez bede to robil tak, by lepiej gralo. sam ciagle sie zastanawiam jak najzgrabniej cala operacje przeprowadzic... co dac na sciany, narazie po prostu zwykle mebelki powoli wstawiam, dywanu tez brakuje (ze wzgledu na dzwiek oczywiscie)

U mnie teoretycznie "klap test" nie wypada najgorzej, ale miękkie sosnowe deski na podłodze leżącej na legarach, niski sufit 2.20m i niczym nie zasłonięta ściana z trójskrzydłowym oknem na przeciw kolumn robią sporo zamieszania.

a właśnie, jak wygląda sparawa "pokoju odsłuchowego" u Harviego? Może ktoś wie?

Chcemy na spotkaniu zaprezentować nasz nowy model zestawu głośnikowego, i zalezy nam na dobrze wygłuszonym, średniej-dużej wielkości pokoju...

Pozdrawiam!

>PiotreQ: Harvi wspominał, że ze względu na obecność tylu znamienitych producentów i ich produktów, planuje przeniesienie spotkania do salonu o pow. ok. 40m2 - nie wiem w jakim stopniu ten salon jest wytłumiony.

Być może będzie okazja porównać Twoje kolumny do kolumn z Radicon'u - pan Burski był zainteresowany ich prezentacją.

A teraz prywatnie: mam w pokoju 16m2 niskie podłogowe kolumny (Phoebe - wys. ok. 85 cm). Są stanowczo za nisko w stosunku do miejsca w którym zwykle siedzę, ponieważ sofa nie ma nóg które dałoby się wykręcić (ewentualnie uciąć :)), myślałem o podniesieniu kolumn o ok. 20 cm. Nie wiem jak moja drewniana podłoga wytrzymałaby nacisk bloczka z granitu/marmuru o wymiarach 300x300x+/-120 mm stojącego na kolcach i podkładkach. Nie spotkałem się nigdy z tak niskimi podstawami. Wiem, (bo podejrzałem), że Pitdog zamawiał u Ciebie podstawki do kolumn, czy jest jakiś inny sposób niż bloczki na podniesienie kolumn i jednocześnie odizolowanie od podłogi (deseczki pięknie działają jak pasywna membrana)?

a czemu chcesz miec kamien na kolcach? neich kolumna bedzie na kolcach na kamiennym bloku. kamulec moze byc jeszcze podklejony filcem czy czyms coby przesuwac swobodnie w razie potrzeby. plaska podstawa ok. 30/30cm czy 35/35 nie powinna stanowic zagrozenia dla normalnej podlogi :), skoro Ty stapasz tam i nie robisz dzior, to i kamulec spokojnie polezy, ciezar sie rozklada rownomiernie :)

Taki jest pierwotny plan za radą andrei29, który walczył z podobna podłogą. Ale próbował będę wszelkich możliwych kombinacji. Właśnie jadę do Bojana w sprawie nagrobka pod moje kolumny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.