Skocz do zawartości
IGNORED

A moze by tak w Gdyni

Harvi

Rekomendowane odpowiedzi

z Visatonem to mamy tyle wspólnego, że dzięki nam Visaton Polska, z siedziba w Gdyni obniżył ceny kolumn Vib Al 170 o 20% (jesteśmy dla nich konkurencją wytważając te same obudowy co oni, po znacznie nizszych cenach)

oraz sprowadzamy i sprzedajemy głośniki Visatona...

czyli jest haczyk w tej metodzie. Czy zaliczka przepada jeśli, żadne kolumny mi się nie spodobają?

Ja rozumiem, że nikomu nie kalkuluje się wożenie kolumn po okolicy tylko po to, żeby sobie jakiś niezdecydowany posłuchał, ale to co piszesz brzmi trochę jak Amway, Rainbow itp systemy sprzedaży. (No przesadziłem - tam prezentacja nie równa się obowiązkowi zakupu czegokolwiek). Możliwość posłuchania gdzieś waszych kolumn tak bez zobowiązań zwiększyłaby grono potencjalnych klientów. Nota bene: o takiej metodzie sprzedaży jak wasza mówil mi człowiek w sklepie na dworcu Wzgórze Św. Maxa Nowotki - pokazywał kolumny ze znaczkiem Visatona, stąd moje pytanie o związki z Visatonem.

Jeśli odpowiedź na moje pierwsze pytanie w poprzednim poście brzmi tak, a na drugie nie to chciałbym posłuchać jak graje te kolce pod kolumny po 2 PLN/sztuka, a przy okazji paru najdroższych modeli kolumn. ;)))

>PIOTREQ: nie zniechęcaj się, bardzo chętnie posłuchamy waszych kolumn w niedzielę. A te pytania? No cóż, mój biblijny imiennik musiał wsadzić palec, żeby uwierzyć.... imię zobowiązuje.

Nie wiem jak długo www nie działa, ale sprzedaż metodą jedna-pani-drugiej-pani mówiła, że niezłe kolumny nie wróży dużego obrotu. Poza tym może to skuteczna metoda, ino target inny niż my - są ludzie którzy chętnie skorzystają, ale pewnie tacy dla których to pierwszy raz, albo tacy którzy mieli już kolumny sygnowane przez PIOTREQ'a i spodobały im się.

Chętnie posłucham tych kolumn, szczególnie że na podstawie kilku wypowiedzi (krytycznych) o kolumnach innych producentów, można wnioskować, że jego są lepsze (zakładając podobny budżet). Natomiast co do zakupów - nie poszedłbym na coś takiego.

>PiotreQ: No i co z tą zaliczką, jeśli nie kupię kolumn? ;)

posluchac to jedno (ja tez chce) ale takie podejscie do potencjalnego klienta powoduje natychmiastowa reakcje w postaci "otwierania sie scyzoryka w kieszeni" no i to unikanie odpowiedzi brrrrrrrr.....

Coście, sie tak dziśaj na mnie uwzięli? ;-)

Odnośnie zaliczek:

Zestawy budrzetowe, oraz niektóre modele z serii S, są zwolnione z zaliczek, natomiast modele wyższych klas nie. Zaliczki naliczane są od ceny finalnej i wynoszą parę jej %.

Mysle, że to trochę rozjaśniło, wasze wątpliwości :). Nie unikam odpowiedzi, jestem poprotsu bardzo zajęty, i w chcwili w której mam czas, odpisuję wam - wiec poczekajcie troche jęzeli nic nie napiszę i nie zniecierpliwiajcie się.

Czyżbyście, chceili kupic odemnie jakis zestaw, że zadajecie takie dociekliwe pytania? :-))

Pozdrawiam!

> dla mnie sprawa jest oczywista, jesli nic nie podpisze sie, zadnego zobowiazania co do zakupu, to nie ma o czym gadac. deklarowanie checi zakupu kota w worku jest nieco bezcelowe. nie widze problemu, ze np. po posluchaniu kolumn stwierdzam, ze jednak nic z tego, ze mnie nie zachwycily i od razu dostaje kaucje spowrotem. jesli by tutaj zaczelo sie jakis kombinowanie i krecenie co do zwrotu kaucji, no to koncza sie zarty...

klient nie moze byc obciazany jakimis niedomoganiami firmy, tzn brakiem wlasnego lokalu do sluchania czy cos w tym stylu. jesli bark lokalu, to coz, trzeba jezdzic po domach - tu pisze o potencjalnych powaznych klientach, nie tych, ktorzy bez posluchania kupuja kolumny.

zreszta nawet sklepy, w ktorych mozna sobie posluchac, umozliwiaja przewaznie odluch w domu. ja akurat olalem to, nie chcialo mi sie bawic z tymi wszystkimi kaucjami, kupilem po posluchaniu w sklepie bo i tak chata jeszczenie do konca urzadzona. ale jednak mozliwosc jest...

no pisalem jednoczesnie z piotreq hehe, kurcze, ja wyobrazalem sobie to tak, ze buli sie zaliczke rownowarta cenie towaru, i decyzje podejmuje po odluchu w domu. jak sie podoba, to zostaje i juz, i jest zaplacone, jak sie nie podoba to jest oddanie kolumn i zwrot calej zaliczki.

czy piszac o kilkuprocentowej zaliczce masz na mysli cos, co sie traci jelsi sie nie kupi kolumn jednak?

sorki , ze sie tak wlaczylem, ale znajomy mnie wypytywal gdzie moglby u nas cos zamowic czy zlocyc, wiec rozeznaje sie nieco przy okazji tej dyskusji :)

wykonujecie na zamowienie czyli nie macie ani jednej pary "na stanie" a feeeee a skad ja mam wiedziec co to warte. ja wiem ze wiedza kosztuje ale za posluchanie np response 38 nie musze placic frycowego :)

>PiotreQ: Jako uczestnicy tego forum zawsze chcemy, lub niedługo będziemy chcieli coś ulepszyć w systemie. Taka nasza dola - nic nie cieszy zbyt długo i co jakiś czas nachodzi ochota na zmiany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.