Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 320BEE+Yamaha CDX 396

kwiat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupić swój pierwszy zestaw audio. Przy czym ogranicza mnie kwota 3000pln.

Co myślicie zatem o następującym rozwiązaniu:

wzmacniacz: NAD C 320BEE

odtwarzacz: Yamaha CDX-396

Kolumny: Wharfedale Diamond 8.1

Dodam, iż pokój mam niewielki (ok. 15 m2), słucham przede wszystkim rocka, jazzu i trochę brzmienia klubowe.

Czekam na Wasze opinie co do tego zestawu. Ewentualnie alternatywne propozycje (mieszczące się w ramach mojego budżetu oczywiście:-)

https://www.audiostereo.pl/topic/6910-nad-c-320beeyamaha-cdx-396/

Mozna na pewno kupic taniej niz w MM, kiedy sie pytalam w sklepie (w krakowiskiej Plazie, nie pamietam jak sie toto nazywa) to na wstepie facet zaznaczyl, ze jak sie zdecyduje to za 750 sprzeda. A przyszlam tylko sie zorientowac.

Paulina

I to jest podejście do klientki. Mnie pewnie by nie zaproponował - bom ani piękny, ani młody ;)

W 3mieście posucha jeśli chodzi o salony audio - konkurencja mniejsza i stąd skłonność do obniżek cen mała.

Witam, nie kombinuj z Yamahą tylko kup porządnego NADA 521 BEE, będzię dobrze grało i wyglądało i jednym pilotem obsłużysz. Potem NADA będzie ci łatwiej odsprzedać. Ja kombinowałem z paroletnim Pioneerem a potem wróciłem do starego NADA 5420 i jest super, inna półka sprzętu. Kolumny przed zakupem koniecznie posłuchaj, nie kupuj wg recenzji w prasie. W tej cenie zwróć uwagę na Elaki, pozdrawiam.

witaj

Do Nad-a c320 bierz cd 521bee i już. To jest naprawde klasowy sprzet. Nie kupuj tylko tych kolumn !!!

Połaczenie Nada z Diamondami to deklasacja zestawu. Nie wolno ci tego zrobić. Posłuchaj np Esa Vivace2. Wiem co mówię. Przed zakupem posłuchaj, nie opieraj się o żadne testy czy recenzje. Ja jestem najlepszym przykładem. Kupiłem kolumny bez dokładnych odsłuchów i musiałem je póżniej zmienić.

Pozdro

Jeśli ma naprawdę porządnie grać twój zestaw to w 3000 będzie ciężko. Rozbij zakup na raty, najpierw NAD C320bee + C521bee, a potem kolumny. 3000 starczą tylko na porządne stereo. Jeśli za bardzo oszczędzisz na kolumnach które i tak są najważniejsze to efekt będzie mizerny, po prostu szkoda kasy. Albo szukaj czegoś używanego, albo coś małego w stylu PianoCrafta. Sorry, ale za łączną kwotę 3000 nie da sie kupić naprawde klasowego, nowego zestawu.

Pozdro

to prawda, ale w sumie mozesz kupic uzywany wzmacniacz, ewentualnie tez i cd, kolumny moze i tez znajdziesz z drugiej reki, a jak nie, to i tak masz kilka setek do przodu na wzmaku, co pozwala ci na spora roznice w kolumnach (nawet w nowych).

troche sie zawsze da pokombinowac, w tym wypadku to akurat dobrze.

pzdr

paulina

"calkiem calkiem" dla mnie, dla niektorych pewnie super tania budzetowa kicha (nie zamierzam ginac za moj sprzet, ale dla mnie fajny jest i tyle) - wiec yamaha rx-496 (ampli ale stereo na szczescie), yamaha cd-396 i eltaxy liberty 5+. pokombinowalam i wyszlo sporo taniej od ceny katalogowej. na szczescie:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.