Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz lampowy

Jendrek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć forumowicze.

Cześc igod (z dyskusji o głosniku GDN 18)

Chciałbym wsadzić tzw kij w mrowisko. Otóż naodwiedzałem sie ostatnio różnych stron i forów lampowych.

A to dlatego bo pomyślałem o wzmaku, jak to mówicie, na tych elementach. Myślę jednak żeby go zbudować obiektywnie inżyniersko. Tzn. bez przyśmiewów o lampach znajdywanych na śmietniku - autentyczna wypowiedz z listy-,czy- o słuchaniu brzmienia różnych składów cyny-. Nie o to mi chodzi. Może forum byłoby skłonne podyskutować nad alternatywnym rozwiązaniu do idei passa. To mogłoby być ciekawe.

Na razie zastanawiam się nad założeniami, czyli

1. z przedwzmacniaczem, czy nie? (sama końcówka)

2. zasilacz na tranzystorach czy lampach (wolę to drugie, bo daje większe możliwości)

3. jaka konfiguracja - czyli ile mocy i siłą żeczy na jakich lampach. inaczej mówiąc purystycznie czy z rozmachem?

może ktoś ma jakieś sensowne doświadczenia.

fajnie byłoby pokombinować na poletku "wroga". a poswiata lampek wyglada przecież ładnie i brzmi czasami też atrakcyjnie

pozdro dla wszystkich:)

https://www.audiostereo.pl/topic/6925-wzmacniacz-lampowy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.