Skocz do zawartości
IGNORED

fronty do 1300 zl... co polecacie ?

carpe_diem

Rekomendowane odpowiedzi

daj sobie spokoj z tonsilami i pionierami .... chyba ze chcesz miec jeden wielki nawal basu i sopranu .....

z tej ceny polecam ci podlogowe Gale 3040 albo jakies tansze modele Jbl'a ....... i tyle .......

zreszta nie powiedziales jeszcze czego wymagasz od zestawu .......

a co mylicie o znaczne tanszych tannoyach m2, zastanawiam sie czy nie maja za malej mocy dla mojego wzmacniacza ?? czy mogą grać jako kolumny glowne w pokoju - 12m2 ??

uswiadomilem sobie ze w zaden sposob nie da sie ustawic u mnie kolumn podlogowych :(

jedyna mozliwosc to powiesic na scianie - znacie jakis model ktory mogl by sie sprawdzic przy takim rozmiesczeniu ??

12m2 to na pewno nie jest pomieszczenie dla podlogowek

Ja w 11m2 mam tannoye mx1 i sa w zupelnosci wystarczajace (wzmacniacz 2x50W, 8 ohm). Tannoye m2 w zupelnosc ci wystarcza. W tak malym pomieszczeniu zdecydowanie lepszy efekt uzyskasz wybierajac dobre monitory tannoya niz voyagery tonsila

Na ścianie? Coś czytałem na tym forum o kolumnach przystosowanych do ustawianie na ścianie ale takie normalne to raczej będą strasznie dudnić. Już lepiej chyba (jeśli naprawdę nie ma gdzie postawić standów) wymyśleć jakieś ustawienie na meblach w pewnym oddaleniu od wszelkich ścian. Zwłaszcza jeśli bas refleks jest z tyłu -20cm od tylnej ściany to jest absolutne minimum i to przy wytłumianym pokoju. U mnie przez pewnien czas kolumny stały jedna na biurku, druga na regale -no daleko było do ideału ale przynajmniej nie dudniło. Można pewnie też podłożyć jakąś warstwę korkowej maty dla mniejszego przenoszenia drgań na meble i dociążyć od góry cegłą żeby nie jeździły :)

myslac o miom pokoju tez biore glownie pod uwage glosniki wielkosci mocy tannoy m2 ale czasami beda musialy zasilic 30 m2 stad pomysl zeby kupic m4 postawic je na polce co gorsza w rogu -w jakis sposob wytlumic drgania jestem otwarty na propozycje ??

najwyzej zmienie pokuj hehe :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.