Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do pioneera a-676

Wasil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam obecnie w domu wzmacniacz pioneer a-676 oraz odtwarzacz dvd pioneera dv-420v-s i obecnie zastanawiam sie nad wyborem kolumn do owego zestawu w cenie do 1500-1700 zl. Moze zaczne od tego, ze maja one stac w pokoju majacym ok 16m^2, ale dosc wysokim (ok 3,2m wysokosci), gdyz jest to kamienica. Muzyka jakiej slucham to glownie rock/metal, ale i electro. Poczatkowo myslalem nad zakupem kolumn JBL, a wiec rozwazalem e60, e80 oraz es80, jednak po przeczytaniu paru watkow na tym oraz innym forum, zainteresowaly mnie kolumny Tonsila, a konkretnie Maestro II 180 oraz Siesta/Fiesta. Jeszcze nie mialem okazji odsluchac zadnej z tych kolumn, ale zastanawia mnie jedno. Czy kolumny te beda nadawaly sie do tego rodzaju muzyki oraz czy zgraja sie z charakterystyka wzmacniacza? Nadmienie tez, ze czasem lubie posluchac muzyki dosc glosno, jednak nie zalezy mi na wybijaniu szyb u siebie i sasiadow, tylko na zrobieniu malego halasu :) Z gory dziekuje za odpowiedzi i przepraszam, jezeli czegos nie dopisalem, jednak chetnie odpowiem na wszelkie pytania. Dodam, ze jestem osoba poczatkujaca w temacie audio i moja wiedza opiera sie narazie glownie na watkach przeczytanych na forum.

https://www.audiostereo.pl/topic/70810-kolumny-do-pioneera-a-676/

Przesłuchaj Tonsile Maestro S, według mnie są zdecydowanie lepsze od Siest/Fiest.

Też się naczytałem dużo dobrego o Siestach, ale konfrontacji z Maestro S

niestety nie wygrały moim skromnym zdaniem, niskie cz. są niestety domeną

Maestro S. Jechałem kupić do dealera Siesty, ale wróciłem z Maestro S i nie żałuję

wyboru. Poza tym Maestro S to konstrukcja trójdrożna i 8 omowa. Siesty są 6 omowe.

Dzięki za odpowiedź. Myślę, że po wypłacie pojadę i spróbuję przesłuchać obie kolumny i podjąć jakąś sensowną decyzję. Z tego co widzę Maestro mają lepszy zakres na niższych częstotliwościach, ale przegrywają na górze, choć to pewnie nie wszystko, co wpływa na ocenę kolumn. W zasadzie Maestro są też trochę tańsze, więc i na kable by jeszcze zostało coś.

Czekam na kolejne opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.