Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Focus 140 czy 110?

anima24

Rekomendowane odpowiedzi

IMHO na 19 m2 mogą spasować F140, aczkolwiek warto wypożyczyć głośniki do domu i posłuchać na spokojnie ;] Odstawienie od ścian jest warunkiem koniecznym. NAD jako taki też do Dynaudio całkiem się nadaje, zresztą najlepiej o tym mówi sama firma - ponoć na sporej ilości pokazów Dynaudio są zestawiane właśnie z NAD'ami...

a o zatykaniu br lepiej zapomnieć - profanacja tych zacnych kolumn. Razem z basem odleci to piękne brzmienie. Nie rozumiem, po co kupować większe głośniki i zatykać br skoro w ofercie firmy są mniejsze do mniejszego metrażu?

Gość

(Konto usunięte)

<Traum7tanzer> Również mam takie zdanie nt. zatykania BR. We wszystkich dotychczasowych kolumnach, w których to sprawdzałem, ewidentnie szkodziło to całej charakterystyce, przekazowi...

Dziękuję wszystkim za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi. Wnioskuję z tego, że raczej "bezpieczniej" będzie jednak poprzestać na Focus 110.

Przyjrzałem się też Xavian - seria XN, choć przyznaję, że nie słyszałem ich. Niestety, to już wyższy pułap cenowy... :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.