Skocz do zawartości
IGNORED

High-endowy odtwarzacz MP3 dla audiofila

WiAPer

Rekomendowane odpowiedzi

Zasugerujcie mi, panowie biegli w temacie, jakie nabyć słuchawki do colorfly'a.

Moje westony3 to niestety ciut zbyt mizerne granie, a Beyery 880 - muzycznie ok, ale potwornie prądożerne! Czy np. takie B&W P5 zabrzmią dobrze? Słucham klasyki i jazzu.

C4 to bardzo kapryśny grajek. Bardzo ostrożnie trzeba dobierać słuchawki.

Do twoich preferencji najlepsze będą AKG K550. Bedzie genialnie! Ale koniecznie przesłuchaj przed zakupem.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Czyli nie masz jeszcze tego C4? Ja nie brałbym go; za dużo ma wad jak na takie pieniądze.

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

Ależ mam!, tylko o radio przenośne, adekwatne... pytałem

Gdybyś wiedział, ze kupiłem go za 1,4kPln, od znudzonego po miesiącu przyjemniaczka, nie zniechęcał byś mnie, Maxiu!

Rozkoszowałem się trzy lata Sony X1060,z shurami, potem z westonami3, ale C4 to dwie półeczki wyżej. Ale możesz saczyć toksynę czegoś jeszcze lepszego :)

• 5 miesięcy później...

Dzień dobry.

Wątek odpowiedział na to czego szukałem - mianowicie na czym słuchać muzy jak cd-player odmówił posłuszeństwa. Kupiłem Sandisk-a Sansa Clip+. I uważam to za udany zakup. Dziękuję.

Za to pojawiło się pytanie - jakie dobrać do tego słuchawki... Proszę o podpowiedź. Muzyka jakiej słucham to głównie "cięższe brzmienie" z naciskiem na Dream Theater - czyli pełnia dźwięków do wykorzystania - solówki gitarowe, efektowne klawisze i perkusja - zagrane czysto i schludnie bez zbędnego przepychu. Szukam czegoś zrównoważonego. Kiedyś gdzieś przeczytałem o Superlux-ach HD681 i ich brzmienie mi się podoba. Ale do mp3 wolałbym słuchawki dokanałowe. Cena - powiedzmy do 300zł. Zastanawiałem się nad Sony MDR EX-510 ale jakoś brak opinii powoduje mój dystans.

Proszę o podpowiedź.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.