Skocz do zawartości
IGNORED

dylemat z kolumnami

Hans

Rekomendowane odpowiedzi

witam

od kilku dobrych dni wertuje forum i im wiecej czytam tym wiekszy metlik

planuje zmienic swoje kolumny - aktualnie klony totem mite na dosyc wypasnych gratach przewyzszajacych wartosc glosnikow i obudow - brzmieniowo bardzo mi pasuja ale niestety czasem glosniej juz nie zagraja - pokoj 24m kolumny ustawione na dluzszym boku prostokata, otwarata kuchnia 7m i przedpokoj w ok 3m wiec wiadomo na takiej powierzchni nie ma bata zeby zagralo poprawnie, ale tragedii nie ma.

reszta sprzetu jak o mnie - zmocony marantz 53 z jocko clocko, pioneer 676 , Dac lapmizator, muzyka naprawde rozna - zarowno jazz, akustyczna, jakis dnb czasem, troche hh.

i myslalem nad - w kolejnosci zakupu

1. Maestro S 180

2. Magnat Quantum 605

3. Siesta/fiesta

najlepiej zeby brzmieniowo bylo min to co mam z klonow totema ale z wieksza iloscia dolu i dynamicznie oraz z z efektem znikania kolumn jak to ma miejsce w klonach tm

do wydania maks 1700 zl wiec budrzet napiety

w wolnej chwili wrzuce fotke pomieszczenia

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/71994-dylemat-z-kolumnami/

w sumie tak dalej siedze i mysle i jutro chyba przejade sie do Witka do Akkusa i obadam AKKUS 35A-30 - w sumie powinienem sie zmiescic ew minimalnie przekroczyc budzet jak bede robil sam obudowy ale jakosciowo sadze inna liga niz to co wymienilem, a sluchalem juz kilku monitorkow akkusa i nie powiem graly b.dobrze.

no i jestem po odsluchach ;) 35a-30 gra fajnie, przestrzennie z fajan otwarta gora i przyjemna srednica, bas tez przyjemny ale dosyc miekki - to niestety przewazylo u mnie zeby ich nie brac gdyz z polaczeniem mojego pionka u mnie byly by kluchy niestety. po 35 odsluchalem sobie Y4 i nie powiem basik zwarty, dynamiczny, ale niestety z racji gorszej wysokotonowki gora lekko zapiaszczona i czasami lubi ukluc ucho no i na moje ucho duzo mniej "powietrza" ale bardzoej dynamicznie. no i wyszlo na to, wzialem Y4 ze zmieniona zwrotnica i wysokotonowka z 35a-30 - uscherem T-9930-20. do tego surowe obudowy poskladane i poklejone i zobaczymy jak to zagra ;)kwotowo sie zmiescilem i mam nadzieje, ze bede zadowolony. pozostanie tylko kwestia wykonczenia - albo pojdzie fornir albo twarda okleina bo i tak bede wykanczal na czarno

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.