Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki Hd555, Napęd, Etc..

seiken71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno zakupiłem słuchawki HD555, mam różne pytania odnośnie tychże, tj.

Początkowo podpiąłem je pod kontroler midi TORQ Xponent pod dedykowane złącze słuchawkowe (niestety nie mam pojęcia jakie ma ono parametry, szczególnie mocowe, może ktoś się orientuje?) - zaskoczył mnie dość średni dźwięk, pomimo iż było czuć skok jakościowy od moich poprzednich monacorów - to nie taki jakiego się spodziewałem, a w dodatku byłem zdziwiony jak szybko dochodzi w nich do przesterowania dźwięku (teoretycznie 500mw?).

Postanowiłem spróbować ponownie ale z wyjścia słuchawkowego ampli Yamahy 661 - spora różnica wydawało mi się na plus, bas nagle zaczął dmuchać jak należy, ale po czasie zdawało mi się że nawet jest go za dużo, jeśli chodzi o poziom głośności to było już lepiej, jakby słuchawki były w stanie nagle zagrać głośniej bez przesteru.

Stwierdziłem tak na prędce, że wyjście słuchawkowe Yamahy lepiej im służy, a w między czasie wyjąłem z muszli te nieszczęsne pianki (MOD zalecany na wielu portalach i forach).

I tu ciekawostka - owszem pasmo wydaje się być bardziej wyrównane i czytelne (zniknął ten przymulający bas z połączenia z Yamaha) - co z początku wydawało się już idealnie, ale - postanowiłem sprawdzić jak zagraja tak zmodowane słuchawki na wspomnianym TORQ. I co się okazuje - w tym połaczeniu to tutaj jestem w stanie wyciągnąć większy poziom głośności i w paru aspektach góra pasma wydaje się być lepsza niż w połączeniu z Yamaha, ta zaś z kolei jakby mimo wszystko gra równiej. Sam już nie bardzo wiem które połączenie byłoby lepsze, ale podstawowo mam parę pytań:

1) Czy ktokolwiek wie jakie są teoretyczne parametry wyjść słuchawkowych we wspomnianym TORQ Xponent oraz w Yamaha 661? Jak na złość ani jeden ani drugi producent nie wspomina o tych parametrach nigdzie.

2) Czy ma ktoś doświadczenie w temacie tych słuchawek i wspomnianego moda?

3) Może ktoś jest w stanie coś powiedzieć na temat jakości złącz słuchawkowych w tych dwóch wyżej wymienionych sprzętach? Może ktoś słuchał?

4) Niewykluczone, że w ogóle nie ma sensu się bawić z tymi słuchawkami przy tych sprzętach, może ktoś poleci jakiś sensowny wzmacniacz słuchawkowy za jakieś rozsądne pieniądze?

https://www.audiostereo.pl/topic/72234-s%C5%82uchawki-hd555-nap%C4%99d-etc/

Polecam tego wzmaka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sam jade na Forumie608 i jestem bardzo zadowolony, zresztą nie tylko ja:)

Ukryta Zawartość

" Forever Death Metal "

może ktoś poleci jakiś sensowny wzmacniacz słuchawkowy za jakieś rozsądne pieniądze?

Zapraszam;

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam;MicSzu.

Ukryta Zawartość

Polecam tego wzmaka

Ukryta Zawartość

sam jade na Forumie608 i jestem bardzo zadowolony, zresztą nie tylko ja:)

Ja też (ściślej nie na mini forumie ale na "normalnej" nie-mini wersji). I też na hd555.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.