Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Do 600Zł

Kwiczol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Chciałbym kupić kolumny do 600 zł. Mam pokój 12m2, słucham rocka, hip-hopu ,PR3. Mój wzmacniacz to Marantz SR-65 (80W/4 Ohm , 55W/8 Ohm )na chwile obecną napędza Space 86 które w gruncie rzeczy robią dużo szumu i nic poza tym-chciałbym coś bardziej kulturalnego i z dobrym basem .W grę wchodzą kolumny podłogowe(jeżeli będzie coś ciekawego z podstawkowych tez proszę o info) - myślałem o kolumnach Tannoy M3 (chociaż nie wiem czy nie będą za słabe-jeden głośnik średnio -niskotonowy ? ),Eltax Concept 500 ( te słuchałem- tylko gdzie je kupić ?) ,Heco Victa 500 .

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/72507-kolumny-do-600z%C5%82/

Hej za Twój budżet NIE MA lepeszego wyboru niż Heco Victy 500. Miałem je jakiś rok, również w pokoju 12 mkw. (Z tym że teraz używam podstawkowych i nie chciałbym mieć podłogówek w małym pokoju, ale uważam że też można je w tak małym metrażu użytkować, jednak wolę podstawki).

Kilka słów o victach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(...) Tannoy M3 (chociaż nie wiem czy nie będą za słabe-jeden głośnik średnio -niskotonowy ? )(...)

Nie sugeruj się ilością głośników (bo to śmieszne:), jak na 12m kw może się okazać że jeden śr-niskotonowy się nieco "dusi" na takiej powierzchni (a raczej przestrzeni nad powierzchnią:)

Ukryta Zawartość

Najlepsze do 600 zł to Eltax Liberty 5+

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

szukając kolumn w identycznym wybrałem acoustic energy aegis two:

Ukryta Zawartość

posłuchaj jak możesz

Ukryta Zawartość

Polecam staruszka ze stajni Heco, czyli Heco Superior 700. Jako nowe były o wiele wyżej w hierarchii Heco (cena oscylowała wokół 4000zł) niż Victy obecnie. Pojawiają się od czasu do czasu na allegro. :)

Historia, tylko paczki: Dali 3b, 400, Skyline1000, Euphonia MS5, Infinity Kappa 7RS, 8RS, 7.2, 8.1, 8.2, 9.2, 90, SM112, Thiel CS3.6, B&W 801F, Quadral Taurin, Amun, Ascent 650, Martin Logan Mosaic, Onkyo SC-900, THOR Evo 04

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi .Jest kilka fajnych propozycji-problem polega na tym ,ze nie ma tego jak odsłuchać(Jelenia Góra) .Czytam,czytam i coraz bardziej podobają mi się podstawkowe ...

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.