Skocz do zawartości
IGNORED

Ampli Kd - Używany Do 600Pln (Ew. 800Pln Przy Ładnym Stereo)

bravo32

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zestaw 5 kolumn, bez subwoofera, pokój 10m2, źródło - pc (albo minijack-rca, albo optyk), wyłącznie DVD lub własnoręczne ripy do divixa z ac3.

Szukam amplitunera z drugiej ręki w cenie do 600PLN, ew. do 750-800PLN jeśli będzie mógł w stereo konkurować z yamahą ax-596. Docelowo zostanie w sypialni jako kino do poduszki / stereo i od czasu do czasu radio. Główne wymagania to obsługa 4Ohm i w miarę sensowne stereo. Hdmi zbędne (choć nie będzie przeszkadzać). Raczej nie będę miał możliwości odsłuchania przed zakupem.

W tej chwili skłaniam się ku któremuś z modeli yamahy (x96, 397) i onkyo (starsze 5xx, 6xx), niemniej - niczego nie przesądzam. Proszę o propozycje konkretnych modeli i ew. informację, których się wystrzegać.

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

W sumie sam stałem przed takim wyborem ok rok temu i wybrałem Cambrige Audio 540Rv2 i jestem zadowolony.W stereo daje sobie b.dobrze radę (jeszcze lepiej przy zewnętrznym DAC) kino na dobrym poziomie tylko nie wiem czy się zmieścisz z ceną.

Zatem dlaczego sprzedajesz i jaka jest cena minimalna? ;)

Sprzedaję ponieważ mam już lampę która będzie pracowała jako front w kinie, a za procesor posłuży mi DSP800 Yamahy który wczoraj zakupiłem :)

Pisałem o 540 ponieważ pracował b.ładnie a pazur pokazywał z zewnętrznym DAC testowałem z WM8742, AD1865, PCM1794, 2xTDA1543, 4xTDA1543 i uważam iż jest to bezpieczny wybór w zakresie budżetowym.

No tak, tylko Twoja propozycja ma się nijak do zakładanego budżetu. Wydaje mi się, że lepszym pomysłem na tego typu 'eksponowanie' sprzętu jest dział ofert, niż zachwalanie urządzenia, które akurat ma się wystawione na allegro.

Nie było to moim zamiarem ,to że akurat wystawiłem jest zbiegiem okoliczności .Może trafi Ci się taki sam w cenie którą podałeś czyli maks.800zł a warto wiedzieć iż gra porządnie zarówno w kinie jak i stereo i jest to tylko opinia a nie oferta.

Kolega Piotr nikogo nie zmusza do kupowania a Cambridge którego jeszcze posiada to zacna maszyna która potrafi zagrać i w KD oraz STEREO. W cenie do 800zł możesz rozejrzeć się za jakąś japońszczyzną typu Pioneer vsx 908 lub 859 i 839, Denon avr 28XX lub 38XX, Marantz 6XXX lub 7XXX itd. Akurat te modele Onkyo i Yamaha które podałeś to nie zagrają rewelacyjnie a hdmi oraz dobre stereo to nie w cenie do 800zł.

Ok, dziękuję - rozejrzę się za podanymi typami i ew. odezwę się jeszcze za 2/3 dni.

Tak na szybko znalazłem coś takiego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest jeszcze kilka licytowanych. Posiadałem ten ampli i zapewniam Cię, że zagra świetnie w KD i przynajmniej dobrze w stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też posiadałem Denona AVR 3802 i również go polecam jednak warto zaopatrzyć się w jakieś ciepło grające kolumny. U mnie np. świetnie sprawdził się z Wharfedale Diamond 9. Góry było w sam raz i był szybki fajny basik, o wokalach nie wspomnę bo w tym akurat te kolumny się czują "jak ryba w wodzie".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.