Skocz do zawartości
IGNORED

Sonus Oliva - kolumny

Lord Rayden

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Czytając forum, natrafiłem na markę Sonus Oliva. Rzecz dotyczyła listew zasilających, IC, kabli. Ale na stronie Pana Witka przeczytałem,że robi on kolumny głośnikowe "pod klienta".

Czy ktoś z forumowiczów ma takie kolumny albo je testował i może coś napisać ?

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

https://www.audiostereo.pl/topic/72812-sonus-oliva-kolumny/

Jak na razie znalazłem sporo o kablach i listwach SO. O kolumnach nic.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

faktycznie o kolumnach ani słowa...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy ktoś z forumowiczów ma takie kolumny albo je testował i może coś napisać ?

Cześć.

Ja jestem bardzo zadowolony ze swoich. Ich fotki są na stronie Sonus Oliva - na zdjęciach na samym dole moje są te rudobrązowe, które stoją za wielkimi czarnymi trumnami.

Pan Andrzej potrafi, w mojej opinii, zrobić kolumny, które oferują doskonały efekt za mały procent ceny konkurencji. Do tego jest człowiekiem tak ujmującym w bezpośrednim kontakcie, że kupowanie od niego to największa przyjemność.

Według mnie ogromną zaletą produktów Pana Andrzeja, jest jego trzeźwe, techniczne podejście do tematu. Oczywiście czasami oddala się w kierunku audiovoodoo, ale nie robi tego nachalnie i nie wciska na siłę gadżetów i rozwiązań, które nie mają solidnego uzasadnienia. Dzięki temu udaje mu się zmaksymalizować stosunek jakości do ceny. Dla fanów dobrego dźwięku za niewielkie pieniądze potrafi nawet zaoferować opcję poświęcenia wyglądu (czarny matowy lakier) bez poświęcania dźwięku.

Bardzo polecam wizytę w Gdańsku Oliwie i przekonanie się na własne uszy co są warte produkty tej firmy.

pozdrawiam, życzę udanych zakupów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.