Skocz do zawartości
IGNORED

AE neo VS JBL es

Werlan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam on miesiaca przymiezam sie do kupna calego zestawu lecz ciezko mi wybrac ostatecznie wytypowalem dwa zestawy jak w tytule:

ACOUSTIC ENERGY NEO V2 3

JBL ES80

Mam amplituner yamaha v765 i to ma byc do kina w 80% czasem do muzyki - slucham wszystkiego praktycznie od rocka do HH

JBL ponoc bardzo basowo graja i duza krytyke znalazlem lecz malo wiem o AE - oczekuje by basu nie brakowalo w stereo i czy AE da rade?

pokoj 22m

Prosze o wady i zalety naprawde mam mentlik w glowie i nie chce wydac pieniedzy w bloto

https://www.audiostereo.pl/topic/73053-ae-neo-vs-jbl-es/

Witam

Dlaczego ograniczas sie tylko do tych dwóch zestawów?

Z tych dwóch to na pewno nie brałbym ES z JBLa, bo gdy pojechałem na odsłuch napalony na nie jak szczerbaty na suchary zobaczyłem ile znaczy dobry marketing i wypracowana od lat renoma firmy.

Jak lubisz dudniacy pudełkowaty bas, sypiacy żyletki sopran i schowaną zamulona srednicę, to bierz śmiało:D

Dziwny zbieg okoliczności, że zdarzyło mi się już 2 raz dziś skrytykowac serie ES, więc i w tym wątku powtórze, że do firmy jako tako nic nie mam, ale do miernej seri ES, mam wiele do zarzucenia

A co do obaw o bas w AE, to moim zdaniem sa niepotrzebne

mialem monitory neo1 i tam ilosc tego pasma byla imponujaca

Bzl to troche podbity bas jak to w budzetowych monitorach bzwa, ale generalnie byl ok

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/73053-ae-neo-vs-jbl-es/#findComment-2039132

Bo mieszkam w uk i szczerze mowiac nie ma takiego wyboru jak w PL te 2 zestawy sa przecenione. Szukam okazji choc nie latwo caly zestaw znalesc 5.1 naprzyklad Klipsch 5.1 nie ma wogole a jak sa to fronty owiele drozej niz w PL.

PS w google.pl wpisze obojetnie jaki zestaw i wyskakuje cala masa zestawow z roznych sklepow a w uk najczesciej plastikowe zestawy nawet kupilem ich magazyn i w reklamujacych sie sklepach nie ma wyboru.....

A jak fronty graja moze ktos wie i sub da rade ?

https://www.audiostereo.pl/topic/73053-ae-neo-vs-jbl-es/#findComment-2039149

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.