Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz Technics SU-Z11 - czy ktoś zna ten wzmacniacz?

shadow666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem wzmacniacza TECHNICS SU-Z11. Nie kupowałem go - dostałem za free. Dlatego nic nie wiem o tym sprzęcie. Google daje niewiele wyników. Pojawił się taki na allegro. Oto opis:

Podstawowe dane techniczne oraz funkcje użytkowe:

- moc: 2 x 80Watt przy 8Ohm!!

- wyjścia: solidne zaciski zakręcane na 4 kolumny 

- wejścia audio: PHONO, TUNER, AUX, TAPE1. TAPE2

- regulacja bass, treble, balance, volume

- funkcja ON/OFF Speakers MAIN/REMOTE

- funkcja LOUDNESS (podbicie tonów niskich i wysokich)

- wyświetlacz fluorosencyjny (wskaźnik mocy wyjściowej)

- przełącznik poziomu wychylenia wskaźnika

- gniazdo słuchawkowe (duży jack)

- zasilanie 220-230V, max pobór mocy z sieci 260Watt

- wymiary ze stopkami(szer.x głęb. x wys.) 43 x 26 x 9,5cm

Wzmacniacz jest chwalony na aukcji, ale wiadomo... każdy sprzedawca będzie zachwalał swój towar.

Na zagranicznych forach też nic ciekawego nie znalazłem. Gdzieś w postach pojawiła się wzmianka, że wzmacniacz ten to element system z serii Z, który w latach 80-tych kosztował 399USD (chyba cały zestaw).

Prosiłbym o opinie o tym wzmacniaczu. Czy jest to wysoki / średni / niski model? Poprzednio używałem wzmacniacza DIORA WS-4422 - różnica nie jest powalająca (choć na korzyść Technicsa). Obydwa wzmacniacze napędzały / napędzają takie same kolumny (TONSIL ZgC-100-8-24) więc miałem porównanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.