Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha i Yamaha

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

szkoda słów heheh:)))) co się tu podziało od ostatniego mojego wpisu:))) ja już może nie będe pisał co mi w jakiej wypowiedzi nie pasuje i co o niektórych mysle bo mi za to nie płącą i szkoda sił człowiekowi się nie che poprostu :)) fajna rozuwka jesko,mariuszJ,uznany zostałem za lizodupca,bo z darthem jakoś za duzo i za dobrze o yamasze sie wypowiedziałem:)) pewniez tego powodu ta rozmówka o 2 w nocy i jakieś skojarzenia,co wy tam w necie przeglądaliście w ten czas heheh:) ale jakoś lubie cytować wypowiedzi Avathara sa takie rozluzniające:) a więc :

"Yasper - ty yamaglupku, nie wiesz gdzie skladaja harmana? tam gdzie twoja cud yamahe!! a nie wiesz z czego idz sobie zobacz do sklepu, przewaznie maja jeden model w szklanej obudowie do prezentacji jak wysoko postawiona elektroniką dysponuja. A yamaha?? nic nie mam do tej marki, ale nie jest rewelacyjna jak wszyscy tu piszecie, i jak kupie to kupie cos innego, a dlatego jestescie wiekszoscia bo yamahe za grosze mozna kupic na burku. A np. wyszukac jakiegos goscia co sporwadza harman/kardon?? ciezko z takimi a wiesz dlaczego bo kazdy chce yamahe bo jest tania i niesamowicie dobra :), bo tak pisza jej ulotki i jej fani - tacy zadufani w sobie jak ty!!

Ja za moim wzmakiem chodze juz pol roku, bo niestac mnie aby wywalic 4000 w sklepie, wole znalesc w koncu kogos kto mi to przywiezie za polowe z niemiec!! a gdybym chcial jamahe to na pierwszysm burku bym kupil od reki - wnioski wyciagnij sam!!"

:-)

"Ps. Dlaczego ta marka skupia wokół siebie największych przygłupów na tym forum? nie mam oczywiście nic do tej firmy."

jesko czy muwisz tu ogólnie o wszystkich czy też o konkretnych osobach??

a tak na marginesie to wypowiedz Roberta była niezła,podpisuje sie pod tym:)

POZDRO FOR ALL:)))

P.S a jeszcze żeby mnie nie uznano za kibola yamachowca,zawsze powtarzam ze konkurencja jest równie świetna,i nie jest ułomna,czyli konkurecja składająca sie z denona H/K,onkyo ,o reszcie Hi-Endowych zacnych firm nie wspominam bo to inna zupełnie liga:)

Ponawiam apel:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wpisywac autorow postow.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

elfan,

mówie o konkretnych osobach, jakich? to już zostawie dla siebie, a z resztą to chyba wiadomo o kogo chodzi. Jeżeli chodzi o Ciebie, to my się już troszke znamy, i sam wiesz że, czasami się ze obą nie zgadzamy, ba czasem nawet małe wojenki prowadzimy, ale dla mnie przygłupem nie jesteś...............

Yasper,

Piszesz niezłe autobiografie !!! :D

nowym kolegom polecam sposób MariuszaJ. Wpiszcie sobie Yasper w wyszukiwarce i poczytajcie co nasz ekspert wypisuje!!!. Powiedz mi ilu ludziom na tym forum pomogłeś? w którym miejscu napisałeś coś ciekawego? Ja bym Ci nawet kupna kredek nie powierzył, zwyczajnie jesteś gościu skończony.

Witam, Zakupilem KD w czesciach miedzy grudniem 03 a lutym 04, w sklepach internetowych (amplituner Yamaha, DVD Philips, Kolumny Whaderfale). Przedtem co najmniej 2 mce przegladalem grupy dyskusyjne angielskie, niemieckie i polskie, porownujac opinie nt roznego sprzetu. Ostatecznie jestem bardzo zadowolony z dokonanych zakupow. Dopiero teraz, przegladajac ten watek uderzylo mnie to, jak duza roznica jest (jednak) miedzy stylem odpowiedzi na forach...staram sie jak moge, ale nie przypominam sobie, zeby np. na Home Theater Forum ktos kogos obrazal; wypowiedzi krytyczne nt sprzetu - owszem, ale zwykle oparte na doswiadczeniach wlasnych i bez inwektyw. Ludzie - po co nam to? Chyba kupujemy sprzet zeby sie nim cieszyc - w koncu to zrodlo szeroko rozumianej rozrywki - a nie zeby nam watroba puchla, bo ktos ma lepszy, albo bo popelnia zyciowy blad (pewno smiertelny w skutkach), kupujac tragiczny klocek firmy XYZ. Tak, wiem, to pewno na bocznice, a komus sie pewno noz juz otwiera jak to czyta, ale nie moglem sie powstrzymac... Pozdrawiam.

akielp,

Popieram! pamiętam jak niecałe dwa miesiące temu, wszyscy zarzekaliśmy się, że na naszym forum nigdy żadnych burd nie będzie. Tutaj była oaza spokoju. Prawie każdy dostawał odpowiedź na swoje pytanie, a przede wszystkim nikt się na nikogo nie rzucał. A tu proszę, pojawiło się kilku nie douczonych krzykaczy i forum jakoś podupadło. Podupadło do tego stopnia że paru stałych(również i ja) bywalców przestało się wogóle wypowiadać......!

Teraz śmiało mogę powiedzieć że na tym forum jest tragicznie ! ......oby jak najkrócej.

ps. Robert i inni dzięki za wsparcie :)

Pozdrawiam

No to super ze sie dogadaliscie, co do mojego problemu mam okolo 6000-7000, potrzebuje sprzet do podlaczenia do komputera, narazie rezygnuje z dvd, bedzie w przyszlym roku, potrzebuje amplituner + 5 kolumn, narazie tez bez suba, lubie filmy, oczywiscie z kompa ale mam dvd i karte sb audigy z wyjsciem cyfrowym. Mam tez normalny otwarzac audioCD, stacjonarny nie wazne jaki - stary ale jary, dvd - kupie za rok wiec sie nie czepiaj cie tego ze narazie podlaczam od kompa, chce miec sprzet ktorego nie bede musial zmieniac za rok, nie jestem audiofilem - jestem normalnym czlowiekiem. Dotychczas mialem wieze "odpustuwke" SONY MCHV7777, niezly sprzet z prologikiem ale to juz przeszlosc - powoli harczalo i sie tego pozbylem. Lubie mnuzyke techno, hip-hop, ale tez w klimatach linkinkpark, blink, a takze cos w rodzaju joe santrani, wiec slucham wszystkiego :-), pokoj mam 20 m2 - nie wiecej, czasem robie imperezki wiec potrzebuje mocnego wykopu tez - ale wiem ze taki sprzet potrafi :-). Na poczatku chodzila mi Yamaha1400 po glowie, zmienilem na harman/kardon 3550 lub wyzszy!! Teraz mam ochoote na AVR430 - ale moj improter podnius cene do 4000 wiec rezygnuje. Pomozcie i nie kloccie sie - i prosze o obiektywne odpowiedzi - bo nie chce wy***ac 7000 i miec cos co mi nie zagra tak jak bym chcial :), P.S lubie bas ktory wywoluje gesia skorke, taki ze az w brzuchu burczy. Głeboki nie stukajacy i krotki :) i dokladnosc wysokich tonow :)

> lubie bas ktory wywoluje gesia skorke, taki ze az w brzuchu burczy. Głeboki nie stukajacy i krotki :) i dokladnosc wysokich tonow :)

To ja zaczne, chociaz moze nie powinienem, bo to nie moja klasa rozgrywek (finansowo), ale sluchalem (zeby sie dobic chyba) czegos co dla mnie gralo naprawde ladnie, chociaz sa tacy, ktorzy twierdza, ze meczy wysokimi: H/K 3550, B&W 603 s3 na frontach, 601 s3 na tyle i cental (nie pamietam ktory). Gral tez sub B&W. Sluchalem m.in. w stereo 1 i 2 czesci Zimy z Czterech Por Roku Carmignolii i mialem wrazenie, ze widze kolor skrzypiec... (sorki, ale nie umiem pisac po audiofilsku). Potem puscilem (tylko bez smichow!) test basu w postaci dwoch pierwszych kawalkow z Ray Of Light Madonny no i bas zgniotl mnie straszliwie, jako i pewnie bylo zamierzeniem producentow tej plyty. Podobne wrazenie z drugiego mojego testu subowego, Welcome to The Machine Pink Floydow. Test "ksz-ksz" (talerze i przeszkadzajki: ja to sprawdzam... Iron Maidenem :-) bez zarzutu (moj obecny system KD to pod tym wzgledem tragedia).

Wrazenia z odsluchu 5.1? Na ten temat mam niepopularne tu zdanie, ze tu roznice miedzy poszczegolnymi systemami sa duzo mniejsze...

Musisz tego posluchac, moze to dla Ciebie?

...........a ja tak zupełnie nie w temacie ale i tak napisze........... Kurde przez przypadek posłuchałem dzisiaj zwykłego wzmaka stereo Rotela (RA-02) na Dali 3003.........I cholera wbiło mnie trochę w ziemię..........Jednak co zwykły wzmak do zwykłego stereo to historia...........Mam tym sposobem mętlik w głowie...........Ech, się wkopałem.........

The odd get even.

Theli28

Nie mow ze sie zorientowałes dopiero po zakupie sprzętu :) Co wzmak to wzmak . Kina domowe jak sama nazwa wskazuje to do filmów. A do muzyki to wzmak i 2 kolumny :D Nie mozna miec wszystkiego. Ja dlugo cierpialem ale 5 kolumn nie zmieszcze wiec mam sterero i nie narzekam. Ale problem rozwiazal sie za mnie. :)

temat i tak dawno leży i kwiczy........zwłaszcza po takich przepychankach :) co do sprzętu - to tak jak pisze "o mnie" jestem na etapie wyboru..........Mam starego soniaka i tak jakoś się przy nim zasiedziałem ze względu na finanse jak zwykle.........Ale jak pokazało się swiatełko w tunelo to jakoś tak pomyślałem sobie o KD i w sumie stereo ciutki olałem jako przeżytek...........A tu dzisiaj u kolegi dane mi było posłuchać Kate Bush "Dreaming" na zestawie wspomnianym powyżej..........I szczególnie taki jeden odjechany kawałek - "get out of my house" zrobił na mnie wrażenie.......Bas cudo...........Analityka.........Bez dudnienia.....No mucha nie siada :))) I teraz kurde mam dylemat......Może DVD do stereo? Kurde..............Idę się upić i tyle...........A taką ładną miałem listę już, wydawało mi się, że zamkniętą..........

The odd get even.

temat i tak dawno leży i kwiczy........zwłaszcza po takich przepychankach :) co do sprzętu - to tak jak pisze "o mnie" jestem na etapie wyboru..........Mam starego soniaka i tak jakoś się przy nim zasiedziałem ze względu na finanse jak zwykle.........Ale jak pokazało się swiatełko w tunelo to jakoś tak pomyślałem sobie o KD i w sumie stereo ciutki olałem jako przeżytek...........A tu dzisiaj u kolegi dane mi było posłuchać Kate Bush "Dreaming" na zestawie wspomnianym powyżej..........I szczególnie taki jeden odjechany kawałek - "get out of my house" zrobił na mnie wrażenie.......Bas cudo...........Analityka.........Bez dudnienia.....No mucha nie siada :))) I teraz kurde mam dylemat......Może DVD do stereo? Kurde..............Idę się upić i tyle...........A taką ładną miałem listę już, wydawało mi się, że zamkniętą..........

The odd get even.

>thieli28:

Nie będę Cie nawracał, ale słyszałem ostatnio DVD Sony grające ze wzmacniaczem Rotel RC-03/RB-03 - baardzo muzykalnie to brzmiało. W tamtym systemie jego brzmienie bardziej mi się podobalo od Cd Rotela RCD-02.

"wiecie co? kino w dobrym stereo tez ma swoj smaczek"

no napewno zawsze to lepiej niż na głośnikach od telewizora:) ale kinem domowym opartym o 2 kanały ja bym nie nazwał w czasach współczesnych,20 lat temu moze tak ale teraz to inne czasy:)

theli28 rozwiąze Twoje watpliwości,polecam do wzmaka stereo dedykowany odtwarzacz czyli CD a nie dvd,trzeba w końcu z czegoś zrezygnować żeby miec 100% satysfakcje a nie kupowac do tego i do tego i mieć z tego powodu 50% satysfakcji.

Moje zdanie na ten temat jest takie - jako zrodlo cyfrowe brac jednak odtwarzacz DVD i to z SACD-em. Nie wierze, ze odtwarzacz CD jest lepszy od dobrego odtwarzacza DVD. Co do reszty... no jednak fajnie by bylo miec jeden klocek wzmacniajacy i 2.0 i 5.1. Dlatego pisalem wlasnie o tym, ze glownie testowalem 2.0 (czy raczej 2.1) i H/K wypadl tu dobrze.

Kolega Klemens zamieszal mi ostatnio bardzo w glowie odtwarzaczem Pioneera 656, ktory schodzi wlasnie z rynku i ma niezle ceny. Nie odsluchalem go (poprzestalem na 565), ale wierze ze bylby to niezly komplet z tym H/K.

elfan zawsze mozna dokupic tyly i centralny a basy podpiac zamiast suba przez koncowke... moze byc w dzisiejszych czasach? a twoj wzmak powinien chyba miec wiecej niz jedno wyjscie na sub wiec odpada kombinacja z kablami..

Ja sie musze zgodzić z elfanem. A że ucierpi na tym zakładka kino domowe:) Jeśli nie wiesz na co sie zdecydowac ja bym stanowczo nawracał cię na stereo i dwie dobre kolumny - bo do muzyki taki zestaw jest zdecydowanie lepszy a i w kinie znakomicie sie sprawdzi - przypuszczam ze jak cos takiego rąbnie to odechce ci się subwoofera :). To paradoks, ale stereo jest bardziej uniwersalne - i nie ma co wydziwiac z odtwarzaczem DVD po prostu klasyczny odtwarzacz lepiej sie sprawdzi .

I to już było ale bede sie upierał przy stosowaniu "Amused To Death" Watersa do referencji - jak dla mnie to najlepiej zrealizowane nagranie może wszechczasów - gdyby wszystkie płyty przygotowywano z takim pietyzmem nikt nie wpadł by na pomysł dołożenia dodatkowych kolumn z tyłu :-). I jak sądze doskonale wykaże żę do uzyskania dźwieku przestrzennego swobodnie wystarczą dwie kolumny.

Do MariuszJ

Masz racje kazdy DVD jest lepszy od zwyklego CD, ale dzwiek ma zazwyczaj gorszy :-D

A lepszy jest bo ma : wiecej funkcji, wiecej bajerów, mozesz sobie na TV piosenki wybierac, ma wiecej wyjsc z tył (niepotrzebne skreslic)

DVD jest lepszy od CD :)

Robert: ja mysle, ze to po trosze jest tak, jak z "grajacymi kablami". Jednym graja, drugim nie. Ja tam jestem z tych co wierza "szkielku i oku", nie widzac zadnych powodow, dla ktorych CD mialby wydawac lepszy dzwiek niz dobre DVD. Zreszta nie tak dawno na pl.rec.audio byla na ten temat ciekawa dysputa.

[off-topic] Panowie, coraz bardziej idziemy w las. Juz nikt nie wie o co w tym watku chodzi. Naprawde apeluje o zakonczenie go. Przeniesmy problem Avathara do nowego watku. Robert, flamewar CD vs. DVD do drugiego i tam sobie nawrzucamy :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.