Skocz do zawartości
IGNORED

dobor glosnikow do yamahy rx-v596

szkwar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow.

Moim dylematem jest dobor odpowiednich glosnikow do amplitunera yamahy rx-v596. Pokuj do odsluchu 16-17m2, podloga drewniana. Zastanawiam sie nad kupnem glosnikow cena do 1000zl uzywki(dlatego uzywki ze przy odrobinie szczescia mozna dorwac cos naprawde dobrego w niskiej cenie). Przeznaczenie 50% stereo, 30% koncerty DVD, 20% film. Na dzien dzisiejszy zaczynam budowac swoj zestaw dzwiekowy , a amplituner gra na glosnikach marki Technics umieszczonych na podstawkach(KOLUMNY TECHNICS SB- CH 730 TRZY DROZNE BASS REFLEX IMPEDANCJA 6 OM MOC 50/100 WAT.)<- tylko takie mialem obecnie pod reka. Szukam czegos mocniejszego , nie koniecznie kolumny podlogowe(chociaz nie wykluczam tej opcji) z racji gabarytow mojego pomieszczenia, zalezy mi na dobrym wokalu i czystosci dzwieku, przy jednoczesnym mocnym basie lecz nie do przesady. Mialem okazje sluchac na tym amplitunerze i w tym pomieszczeniu kolumn firmy INFINITY model Delta 60. W tej kombinacji bardzo przypadly mi do gustu srednie i wysokie tony lecz odnioslem wrazenie ze kolumny nie wykorzystywaly pelnego potencjalu z racji malego pomieszczenia(bas reflex z tylu). kolejnym zestawieniem byly kolumny podstawkowe tannoy m2, zestawienie to bardzo przypadlo mi do gustu ze wzgledu na specyficzny dla tych kolumn naturalnemu dzwiekowi oraz przyjemnemu dla ucha basowi, lecz stanowczo brakowalo mi wyrazistosci srednich i wsokich tonow jakie prezentowaly poprzednie kolumy. Wq mnie idealnym poleczeniem bylo by zestawienie gabarytow tannoy m2 oraz ich basow z czystoscia srednich i wysokich tonow jakie prezentuja infinity. Czy ktos ma pomysl na kolumny ktore ewentualnie pasowaly by do moich wymogow. Dodam ze moj zestaw dzwikowy jest dopiero w rozbudowie , planuje skapletowac pelny zestaw 5.1 lecz narazie zastanawiam sie nad dobrymi frontami. Za wszelka pomoc z gory dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/73290-dobor-glosnikow-do-yamahy-rx-v596/
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.