Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny dla początkującego

Graffekk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Otóż po 5 latach użytkowania mojej kiczowatej mini wieży postanowiłem przesiąść się na coś lepszego :P

Na razie udało mi się uzbierać Cd Playera Pioneer PD-8700, oraz aplituner Telefunken rr100 to wszystko dostałem po znajomości za free więc nie ma co narzekać :D

Cd player sobie zostawię, gra, podoba mi się jest git malinka :) natomiast telefunkena za około 1-2 miesiące będę chciał zamienić na jakiś używany wzmacniacz do około 300zł, ale narazie chciał bym zakupić jakieś kolumny... tak żeby grały i na tym telefunkerze i w przyszłości na nowym wzmaku, preferuje KOLUMNY PODŁOGOWE, cena jaką chce na to przeznaczyć to około 300-400zł na początku myślałem o Altonach 80 ale pewni ludzi powiedzieli mi że za tą cenę moge kupić coś znacznie lepszego, ponieważ ja się na tym nie znam proszę was o pomoc :)) Ogólnie..

Pokój obecnie coś koło 10m2, za około rok będzie 20m2

Rodzaj muzyki: Różnie, pop, rock/metal, electro

Nie mam jakiś szczególnych wymagań zresztą w takiej cenie nie można wiele wymagać chciał bym jedynie aby kolumny były:

-Podłogowe

-Markowej firmy (bez chińskiego badziewia )

-Pasowały do w/w sprzętu

-Ładnie grały

-Miały jakieś bassy

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/73543-kolumny-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/

eltax'y jakoś mnie nie zachwyciły, natomiast co powiecie o tych?:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub też

Ukryta Zawartość

zastanawia mnie również firma vk, ciekawe kolumny, nowe, w niskiej cenie, czy były by lepsze od w/w?

np.

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolega będzie sprzedawać technics sb-T100 lub ja sobie poszukam sb-t200 na allegro, co o nich sądzicie? czy lepiej wybrać pioneera?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miałem podobne, w idealnym stanie (pioneery ofkors)

Takie wielkie, a takie lekkie... Jak im dałem po tyłku, to słyszeli czego słucham kilka pięter w dół i na korytarzu (mieszkałem w akademiku)

Subiektywnie: Bas jakiś taki rozlazły, nie miał jakiegoś tąpnięcia stopy ani nic z tych rzeczy, po prostu był, czasem nawet sporo go było.

Zauważ co odpowiada za średnie i wysokie tony, to nie ma prawa dobrze zagrać.

U mnie było zdecydowanie za mało góry, mało szczegółów, po prostu odcięta.

Im mniejsze kolumny potem kupowałem tym bardziej byłem happy, ale też bez przesady. 20cm na bas styka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Witam wszystkich!

Otóż po 5 latach użytkowania mojej kiczowatej mini wieży postanowiłem przesiąść się na coś lepszego :P

Na razie udało mi się uzbierać Cd Playera Pioneer PD-8700, oraz aplituner Telefunken rr100 to wszystko dostałem po znajomości za free więc nie ma co narzekać :D

Cd player sobie zostawię, gra, podoba mi się jest git malinka :) natomiast telefunkena za około 1-2 miesiące będę chciał zamienić na jakiś używany wzmacniacz do około 300zł, ale narazie chciał bym zakupić jakieś kolumny... tak żeby grały i na tym telefunkerze i w przyszłości na nowym wzmaku, preferuje KOLUMNY PODŁOGOWE, cena jaką chce na to przeznaczyć to około 300-400zł na początku myślałem o Altonach 80 ale pewni ludzi powiedzieli mi że za tą cenę moge kupić coś znacznie lepszego, ponieważ ja się na tym nie znam proszę was o pomoc :)) Ogólnie..

Witam. Proponuję np.: tak: wejdź na Allegro. Wrzuć kolumny podłogowe,wszystkie aukcje, używane, do 400 zł. Np.: wyświetli Ci się JPW ML 910. Licyuj.

Nie mam jakiś szczególnych wymagań zresztą w takiej cenie nie można wiele wymagać chciał bym jedynie aby kolumny były:

-Podłogowe

-Pasowały do w/w sprzętu

-Ładnie grały

-Miały jakieś bassy

Witam wszystkich!

-Podłogowe

-Pasowały do w/w sprzętu

-Ładnie grały

-Miały jakieś bassy

Widzę,że od pewnego czasu coś źledzieje się przy pisaniu tematów i odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.