Skocz do zawartości
IGNORED

Linn Classic-odtwarzanie cdr..?

hydrogen

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

szybkie pytanko do uzytkownikow do ww hybrydy - slyszalem jakies plotki ze nie gra kopi...?

moze przy okazji znalazby sie ktokolwiek kto mial okazje odsluchac linna z epos 5 lub 12 i podzielilby sie wrazeniami.

merci boku.

Roksan Caspian m2, Epos m12.2,Cambridge Audio Stream Magic 6

https://www.audiostereo.pl/topic/73702-linn-classic-odtwarzanie-cdr/

Miałem Classika z Eposami M5 oraz ELS303, nie było zle, ale Linn mi nie pasuje, dotkliwy był dla mnie brak dynamiki, grał bez werwy, nie róznicował utworów, nie pokazywał klimatu utworów, wszystkie po prostu ładnie i grzecznie grał. Jedynie mile wspominam piękna barwę i aksamitne wokale.

CDr nie stanowil dla niego problemu.

w takim razie moglby ktos polecic jakas inna alternatywe do eposow?

wiadomo o duecie z creekiem ze jest dobrze ale czy lepiej niz z linn?

Z Linnem jest dużo, ale to dużo lepiej niż z Creekiem. Po prostu elektronika jest o klasę wyższa. Muszisz tylko sprawdzić czy takiego dźwięku poszukujesz. Classik brzmi dobrze z różnymi kolumnami, najczęściej zestawiany jest z brytyjczykami. Kolumny Linn'a są polecane dla osób z większym budżetem, więc nie będzie już tak budżetowo.

witam, a mnie podłączenie eposów ES14 przekonało do linna classik music :). Naprawdę dobrze współgrają ze sobą i w zasadzie, gdyby nie to, że nie pasował mi kolor kolumn, mógłbym z tym połączeniem spokojnie żyć. Fakt, linn jest raczej z tych "spokojnych", więc w mojej ocenie "żywiołowe" eposy dobrze się z nim uzupełniają.

Wydaje mi się, iż warto to połączenie przynajmniej wypróbować.

Co do czytania cdr - mój (ten nowy model, po 2008 roku) czyta bez problemu zarówno cdr-y, jak i cdrw.

pozdrawiam

U mnie Linn Classik byl w wersji K i wspolpracowal z koncowka Linn LK140, ktora dzialala jako typowy wzmacniacz czyli kolumny byly zasilane tylko i wylacznie z koncowki. Kabel kolumnowy - Linn K20, interkonekt - Linn Black. Kolumny - podlogowe Epos ELS-303. Przestrzen byla niesamowita w kazdym wymiarze. Barwa wspaniala, aksamitne wokale, a moze nawet przerysowane tą "aksamitnością". W zwiazku z tym, ze bas byl tez aksamitny, to chyba stracil na twardosci i swojej ogolnie rzecz biorac audiofilskiej prawidlowosci. Wszystko to co bylo odtwarzane bylo piekne, barwne, przestrzenne, aksamitne i grzeczne. Jesli na plycie bylo 15 utworow, to wszystkie byly odtworzone "jednakowo', bez roznicowania okreslonego klimatu i charakteru dla poszczegolnych kawalkow. Czasami robilo sie lepiej, ale przy okolo 75-80 na podzialce "volume". Sadze, ze przy malych skladach jazzowych jest fajnie, natomiast przy muzyce dynamiczniejszej a tym bardziej przy rocku czy metalu brzmienie jest bez odpowiedniej dynamiki, bez pazura, bez tak zwanych jajek. To sa moje odczucia i niekoniecznie musza pokrywac sie z opinia innych.

panowie dziekuje za opinie-wychodzi na to ze nie kupie linna z ebaya w ciemno do eposow...:)lubie dynamiczne,chlodne i krzykliwe brzmienie nie zadne cieple kluski,klasyki i jazzu nie slucham wiec to chyba konfiguracja nie dla mnie.

panowie dziekuje za opinie-wychodzi na to ze nie kupie linna z ebaya w ciemno do eposow...:)lubie dynamiczne,chlodne i krzykliwe brzmienie nie zadne cieple kluski,klasyki i jazzu nie slucham wiec to chyba konfiguracja nie dla mnie.

jak będziesz miał okazję wypróbować Classika , to wypróbój go z głosnikami B&W . Może nie jest krzykliwie , ale na pewno to nie są ciepłe kluski .

there are no answers, only choices ....

jak będziesz miał okazję wypróbować Classika , to wypróbój go z głosnikami B&W . Może nie jest krzykliwie , ale na pewno to nie są ciepłe kluski .

mam akurat zalegajace 685 ale widze kolega gra z seria 8.. :) slyszales moze linna z ktorymis blizej 685 bo to chyba nie beda podobne brzmienia ?

mam akurat zalegajace 685 ale widze kolega gra z seria 8.. :) slyszales moze linna z ktorymis blizej 685 bo to chyba nie beda podobne brzmienia ?

Wcześniej Linn Classik grał z B&W 603S3 i było również świetnie. Fakt nie był to może dzwięk tej klasy co przy serii 8 ale na pewno nie było kluchowato. Jak lubisz brzmienie Bowersa to powinno Ci się spodobać, Linn w tym zestawieniu wprowadził więcej kultury uporządkował wszystko, zachowując nadal specyficzne granie Bowersa, w zakresie średnicy i wysokich tonów.

Jak masz 685, to może sprzedawca da się namówić na sesje odsłuchową u Ciebie.

there are no answers, only choices ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.