Skocz do zawartości
IGNORED

denon dcd 3000

tudor81

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, mam takie pytanko?jest na ebay w niemczech ww. odtwarzacz,ma jednak następującą wadę, tak pisze właściciel: tacka wysuwania płyty czasem po naciśnięciu guzika zamykania, nie zamyka się , dopiero po paru próbach zamyka się , czasem po otwarciu tacki , tacka sama bez przyczyny zamyka się! co może być powodem takiego zachowania?myślę że to trochę bardziej poważna awaria (procesor?).pytam bo jeśli mogło by to być nic poważnego to chcę spróbować go licytować do 80 euro, dzięki za podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/73765-denon-dcd-3000/

cześć, mam takie pytanko?jest na ebay w niemczech ww. odtwarzacz,ma jednak następującą wadę, tak pisze właściciel: tacka wysuwania płyty czasem po naciśnięciu guzika zamykania, nie zamyka się , dopiero po paru próbach zamyka się , czasem po otwarciu tacki , tacka sama bez przyczyny zamyka się! co może być powodem takiego zachowania?myślę że to trochę bardziej poważna awaria (procesor?).pytam bo jeśli mogło by to być nic poważnego to chcę spróbować go licytować do 80 euro, dzięki za podpowiedzi

Kupuj, atakuj. To są mikroprzełączniki krańcowe. Groszowa sprawa. Jak nie będziesz chciał naprawiać, to potrenujesz refleks. Ja miałem tak w moim. Naprawiłem po roku :-). To doskonały CD-ek.

Pozdr

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

https://www.audiostereo.pl/topic/73765-denon-dcd-3000/#findComment-2050451

Mój denon dcd-3000 ma podobny problem ,jest to drobiazg ale nie chce mi się tego robić ,ponieważ działa jako dac .Tacka czasem wysunie się i schowa 3 razy zanim zostanie na miejscu .Mój egzemplaż jest modyfikowany przez Piotrka608 ,gra super ,ponadto miał 1,5 roku temu wymieniony laser na oryginalny w serwisie denona [260 zł koszt lasera] .Pisze to bo jest aktualnie na sprzedaż [proszę na pw jak ktoś jest zainteresowany]

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

https://www.audiostereo.pl/topic/73765-denon-dcd-3000/#findComment-2050761

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.