Skocz do zawartości
IGNORED

Karta PCI z S/PDIF coaxial out

Pawel_PS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jestem nowym użytkownikiem forum i mam nadzieję, że moje pytania nie będą sprawiały Wam kłopotu :)

Jestem w trakcie kompletowania zestawu CarPC do samochodu i chcę kupić dobrą kartę muzyczną PCI z wyjściem S/PDIF analogowym (akurat takie połączenie jest mi potrzebne aby wpiąć się w system nagłośnienia samochodu). Czy możecie doradzić mi jakąś dobrą kartę. Zastanawiałem się nad ASUS Xonar D1, ale moją wątpliwość budzi rozbudowanie efektów Dolby, dźwięk 7.1, EAX, itp. Moim zdaniem do słuchania muzyki powinienm wybrać kartę bez "wodotrysków" potrzebnych w grach, a nastawioną na dobrą jakość w stereo.... Znalazłem kartę bez niepotrzebnych "dodatków", tj. Audiotrak Prodigy HD2, ale tam jest wyjście optyczne S/PDIF, więc raczej nie będę mógł tego wykorzystać w swojej koncepcji CarPC. Czy możecie mi coś poradzić w interesującym mnie temacie?

Licząc na podpowiedzi

--

Pozdrawiam,

Paweł

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

https://www.audiostereo.pl/topic/73866-karta-pci-z-spdif-coaxial-out/
chcę kupić dobrą kartę muzyczną PCI z wyjściem S/PDIF analogowym

SPDIF to wyjście cyfrowe, nie ma "wyjść SPDIF analogowych".

Domyślam się, że chodzi o wyjście cyfrowe elektryczne, na gnieździe RCA / BNC?

Witaj Teo,

Tak chodzi o wyjście cyfrowe elektryczne na RCA.

--

Pozdrawiam,

Paweł

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.