Skocz do zawartości
IGNORED

Sam pogłasniający się jeden kanał

tomekkmk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam wzmacniacz Denon PMA-720 napędzający kolumny MISSION 753. Problem mój polega na chwilowy lub ciągłym pogłaśnianiu się jednego z kanałów (najczęściej po kilku minutach grania). Dźwięk staje się mocniejszy, bardziej zniekształcony oraz traci się bas. Czasami pogłaśnianie się ustępuje (po kolejnych kilku minutach)czasami już nie. Wzmacniacz sprawdziłem również pod kolumienkami z mini wieży (również 6 omowe). Po podłączeniu ich w ciągu kilku sekund balans się wyrównał i nie wzmaga się w ogóle na żadnym z kanałów. Co może powodować takie samoczynne pogłaśnianie i ściszanie? Proszę o pomoc.

Co gorsza mam teraz problemy z drugim kanałem (szczególnie na AUXie). Sopran wydaje bardzo dziwne dzięki (jest cichy i bardzo zniekształcony). Po uruchomieniu płyty CD sopran zaczyna grać normalnie (chociaż dalej ciszej od drugiego kanału, który dalej gra za głośno i prawie bez basu). Pomóżcie!

Ja miałem taki problem z amplitunerem do kina kody jak coś stało na nim tzn. cd lub nawet tuner coś co w każdym razie zasłaniało kratki w obudowie gdzie było trafo amplitunera było tak że nagle robiło się tak głośno i nawet wizyta serwisie nic nie dała. Po prostu sprawdż czy się w którym miejscu za bardzo nie grzeje może to to.Może też tak być że kondy ci któreś puszczają już. Spróbuj podłączyć inne żródło dzwięku może być komp. Pozdro

Ja miałem taki problem z amplitunerem do kina kody jak coś stało na nim tzn. cd lub nawet tuner coś co w każdym razie zasłaniało kratki w obudowie gdzie było trafo amplitunera było tak że nagle robiło się tak głośno i nawet wizyta serwisie nic nie dała. Po prostu sprawdż czy się w którym miejscu za bardzo nie grzeje może to to.Może też tak być że kondy ci któreś puszczają już. Spróbuj podłączyć inne żródło dzwięku może być komp. Pozdro

Przegrzewanie się wzmaka też sprawdziłem ( położyłem go nad odtwarzaczem CD), "Kondy" też wyglądają na dobre. Poszukując w internecie posty z podobnymi problemami wzmacniacza do mojego, jedyną odpowiedz jaką znalazłem to uszkodzony przedwzmaczniacz. Samemu raczej nic nie wskóram, zamierzam oddać sprzęt do serwisu.Nie wiem czy będzie to w ogóle opłacane przy tak starym wzmacniaczu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.