Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo 606 + ... ?

mindflow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Panowie doradzcie cos w kwestii wyboru kolumn oraz amplitunera do nich - czemu ampli, a nie wzmacniacz? poniewaz w przyszlosci zapewne chcialbym rozbudowac zestaw o pozostale elementy kina domowego... wydaje mi sie ze ampli jest bardziej uniwersalny, a tego szukam ;)

Muzyka 70%, kino 30%

Cena kolumny + amplituner - 2500zł

Pokoj: okolo 25m^2

Odnosnie kolumn to baaardzo podobaja mi sie JAMO 606 (same fronty) - zarowno wizualnie, jak i cenowo. Odnosnie brzmienia to sugeruje sie tylko opiniami z przeroznych stron ;)

Amplituner - myslalem o HK 155, moze Pionner VSX-519..sam nie wiem,generalnie mam mętlik...

Z gory bardzo dziekuje za pomoc

Adam

https://www.audiostereo.pl/topic/74444-jamo-606/

S606 to bardzo fajne kolumny, sam miałem je przez 2 lata, rozstałem się z nimi kilka dni temu więc mogę o nich dużo powiedzieć. U mnie grały na Sony STR-DB940QS. Amplituner, który można kupić za 500-600 PLN na allegro. Gra dobrze w stereo jednak dokupiłem Sony TA-FB920QS, który gra do dziś i lada dzień pójdzie na sprzedaż.

Moje Jamo wybierałem długo, były to moje pierwsze nowe kolumny, wcześniej były Altusy 110.

Nie kupisz taniej amplitunera, który zagra lepiej niż Sony QS, do tych kolumn bardzo pasuje.

Szkoda wydawać 1000 PLN na amplituner naprawdę mizernej jakości.

Wiem, na pewno są tacy, którzy zaraz pod tym postem napisza, że piszę bzdety i jest 100 tys. lepszych opcji, nie zapominajmy jednak, że większość ludzi sugeruje się wyglądem, a to jest kwestia gustu czy komuś sie podobają B&W, Missiony, MA czy Jamo. Mnie Jamo spodobały się od pierwszego razu jak zobaczyłem je w katalogu. Dźwiękowo zgrały się z moim starym Technicsem i w dzien kiedy je wybierałem i odsłuchiwałem kilka innych zestawów, innej opcji nie było. Wspominam je bardzo dobrze, na szczęście sprzedałem je teściowi więc na pewno jeszcze nie raz będę miał przyjemność ich posłuchać.

Muzyka 70% ?, celuj w wzmacniacz Stereo, a jak zachce Ci się bardzo filmów w 5.1 rozwiniesz zestaw. Na początek fronty dadzą Ci bardzo dużo frajdy. Tylko nie kupuj wzmacniacza Technicsa bo miałem różne i cofając się wstecz żaden nie zrobił na mnie wrażenia, a bardzo dużo kosztują, jakimś takim jesteśmy Technicso-lubnym narodem. Sam mam jeszcze 3 CD-ki, magnetofon i korektor :D stoja sobie i pięknie się kurzą (z wyjątkiem SL-PS7).

Pozdrownienia.

https://www.audiostereo.pl/topic/74444-jamo-606/#findComment-2061556

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.