Skocz do zawartości
IGNORED

help ! kto robi dobre subwoofery ?

klemens

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebuje subwoofera który nadał by sie także do słuchania muzyki. Myslałem o gotowym ale ostatnio przeczytałem że lepszy sub można zrobić samemu niż kupic gotowy w tej samej cenie. Ponieważ jednak mam dwie lewe ręce i na elektronice się nie znam szukam fachowca o złotej ręce i uchu który by takie cudeńko mógł zrobić. Mieszkam w Krakowie stąd nalepiej aby ów fachowiec mieszkał w Krakowie lub w rozsądnym promieniu dojazdu. Pomóżcie - może ktoś sam siętrudni takimrzemiosłem albo kogoś zna.

pzdr

https://www.audiostereo.pl/topic/7463-help-kto-robi-dobre-subwoofery/

hmmm nie planowałem wydać więcej niż 1,5 k zł ale zawsze jest pewien margines...- nie oczekuje w tych pieniądzach czegoś audiofilskiego, ale raczej przyzwoitego co nie będzie drażniło uszu ospałym basiskiem jak np. tanie modele paradigma...

no dobrze to mamy opcje max i min mysle że potrzebny będzie jakiś rozsądny kompromis: zależy mi na szybkim, dynamicznym basie, nie lubię dudniących subów - może zatem obudowa zamknięta albo labiryntowa (o ile nie pomyliłem nazwy) - widziałem coś takiego na allegro bas refleks chyba raczej nie. Pomieszczenie ma ok. 25 m2 - jaka moc będzie potrzebna ? i wkońcu najwazniejsze kto umie to wszystko zmontować tak jak trzeba i zrobi taką obudowe żeby mnie żona razem z subem z domu nie wyrzuciła...

A kto powiedział, że bass-reflex dudni?

No może i dudni jak się zastosuje kiepski głośnik i wzmacniacz.

Mogę Ci sprzedać dobry wzmacniacz, a skrzynkę zlecisz stolarzowi. Przykręcić głośnik pewnie będziesz umiał? ;-)

Taki moduł jak na zdjęciu to około 750zł.

[obrazekLUKASZ-106107_1.jpg]

_igod_

fajne zdjęcie ale zupełnie nic mi to nie mówi... 750 zł to jednak sporo kasy i raczej w ciemno tego czegoś nie kupię (z moją wiedzą mógłbyś mi równie dobrze pokazać fragment miksera albo odkurzacza). Szukam raczej kompleksowej oferty tak zeby wszysko razem działało i mozna było tego posłuchać.

-->klemens

Tak, jesteśmy z Gdyni. Nie musiałes dochodzic po mailu skąd jestesmy, przeciez nad adresem email i www podana jest miejscowość.

Wykonujemy obudowy na zamówienie, oraz zajmujemy sie produkcja kolumn głośnikowych. Co do samych subwooferów zdarza nam się czasami (przychodzi zamówienie) wykonać je. Częsciej sprzedajemy gotowe projekty subów firmom... Ale w najbliższym czasie znajdzie się w naszej ofercie subwoofer.

Pozdrawiam!

W takim razie mój typ:

Moduł ze zdjęcia:

290W sin

regulacja górnej f od 17-95Hz 12dB/okt

filtr subsoniczny 36dB/okt 22Hz

regulacja fazy 0/180 stopni

wejścia niskopoziomowe

Głośnik: Focal 11K7512

Obudowa zamknięta 25 litrów (-3dB przy 25Hz)

lub obudowa bass-reflex 45 litrów (-3dB przy około 28Hz)

MDF 30mm + wzmocnienia, wykończenie naturalny fornir

Cena - 2700zł

Postaw obok tego jakiegoś suba do 4k i na Twoich ustach pojawi się pusty śmiech, oczywiście na korzyść mojego ;-)

dzieki igod za info teraz to juz mam jakieś pojęcie...

bardzo ładny sprzecik tylko jak dla mnie nieco za drogi, a poza tym mysle że nie potrzebuje aż takiego smoka myslałem raczej o ok. 150W i jakims porządnym głośniku ok. 25 cm w cenie ok. 1500 +/- 200 zł.

pzdr

>piotreq

czekam aż w waszej ofercie pojawi się jakiś budżetowy ale porządny sub problem polega jedynie na tym że nie pojadę raczej na odsłuch do Gdyni... chyba żebyście otworzyli filię gdzieś bardziej na południe a najlepiej w Krakowie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.