Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt do salonu 70m2

wilsonss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam pytanie i prośbę o pomoc w wyborze sprzętu stereo choć chodziło mi po głowie kino domowe ale w 90% słucham muzyki a w 10% oglądam filmy :)

budżet jaki mam zamiar przeznaczyć to ok 5000 -7000 Pln.Miałem jakiś czas przerwę w słuchaniu muzyki i mam teraz problem z wyborem. Ostatnio tj. jakieś 15 lat temu miałem Yamahę wzmacniacz i CD modeli niestety nie pamiętam jedynie został mi w głowie subwoofer Jamo SW500 grało to całkiem przyzwoicie ale teraz to poszło tak do przodu że się trochę gubię.

Muzyka jakiej słucham to Pink Floyd ,Hôtel Costes,David Arkenstone,Dire Straits,Smooth Jazz

Jeszcze jedno pytanie czy ktoś mógłby polecić jakieś studio odsłuchowe w Krakowie w którym nie będą wciskać sprzętu za kilkadziesiąt tysięcy tylko służą fachową poradą zgodnie z posiadanym przez klienta budżetem :)

Pozdrawiam

Wilsonss

https://www.audiostereo.pl/topic/74844-sprz%C4%99t-do-salonu-70m2/

Łatwo nie będzie.Chyba ze 35- 40% sumy przeznaczyłbym na wzmacniacz.Raczej wchodziłyby w grę używki.Tak do głowy przyszedł mi Musical Fidelity A-300 od bidy A-3,może Accu serii 2xx,NAD S-300.Z czym to ożenić?Pro-ac(cena?), klipsch,duże eposy.Na kompakt chwilowo fortuny bym nie wydawał, natomiast chyba nieodzowny byłby subwoofer.Owocnych poszukiwań.Pozdr.

Ja bym zaczal od glosnikow. To praktycznie decydujaca o brzemieniu czesc sprzetu. Ze wzgledu na ceny wybralbym kolumny z drugiej reki ale wysluchal najpierw w salonach i u sprzedajacych. Oprocz wzmacniacza mocy co ma wchodzic w ten sprzet? Przedwzmacniacz, parametric equalizer i universalny odtwarzacz czy odtwarzacz i integrowany amp??? Czy tylko zintegrowany amp? Kupujac z drugiej reki mozesz za te same pieniadze kupic lepszy sprzet. Alternatywnie mozesz dac komus do zbudowania np wzmacniacz, parametryczny equalizer i przedwzmacniacz.

pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.