Skocz do zawartości
IGNORED

czy taki zestaw do kina domowego to dobry wybór?

kerap

Rekomendowane odpowiedzi

planuję zakup kina domowego głośniki 7.1 firmy Boston (małe podobne do bose) i wzmacniacz Pioneer VSX920 czy to jest dobry wybór i dodatkowe pytanie do znających się na rzeczy jak ustawić głośniki w systemie 7.1 pokój z telewizorem jest niewielki 4mx4m. 2 metry zajmuje szafa z prawej strony więc właściwie głośniki przednie ustawię na 2 metrach między ścianą(w tym miejscu jest TV) a szafą sofa znajduje się przy ścianie na przeciw telewizora w odległości ok 4m jak ustawić boczne głośniki i tylne czy lepiej szerzej czy w lini z głośnikami przednimi i na jakiej wysokości ? Będę bardzo wdzięczny za pomoc :-)

konfiguracje 7.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja mam pytanie czy w przypadku gdy na wejściu mamy sygnał 5.1 a na wyjściu ustawiamy 7.1 to czy amplituner rozdziela sygnał 5.1 a potem sztucznie dorabia sygnał dla pozostałych dwóch kolumn czy bierze od razu jako stereo i na wszystkie kolumny rozdziela sygnał sztucznie.

Sztucznie mam na myśli, że np DD lub DTS ma osobny sygnał na każdy kanał a np jakiś pro logic 5.1 to przerobione stereo na system przestrzenny (nie ma osobnych kanałów tylko ten sam sygnał na różnych kolumnach różnie obcina)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie opłaca się inwestycja w system 7.1 - poczytaj o tym na forum, już było o tym mówione :) Kolumny firmy Boston, są OK jak za tą cenę. Jak Ci się podobają to kupuj. Ewentualnie amplituner na coś innego bym wymienił. Jak byś miał szczegółowe pytania, zapraszam na PW.

Nie opłaca się inwestycja w system 7.1 - poczytaj o tym na forum, już było o tym mówione :) Kolumny firmy Boston, są OK jak za tą cenę. Jak Ci się podobają to kupuj. Ewentualnie amplituner na coś innego bym wymienił. Jak byś miał szczegółowe pytania, zapraszam na PW.

mama pytanie nie wymienię amplitunera na inny hm... kupiłem (dzisiaj!! przed twoim postem)i mam sprzęt w domu głośniczki boston w sklepie dawały aż miło jutro instaluję a co do amplitunera to co z nim nie tak? sprawdziłem parametry słuchałem w sklepie dla mnie bomba ale może naświetlisz mi problem.Wspierałem się opiniami z tej stronyhttp://whathifi.com/Review/Pioneer-VSX-920 nadmieniam że kupiłem go w ofercie w U.K po odliczeniu zniżki od pioneera(100Funtów) zapłaciłem za niego 340 funtów to jest około 1500 zł więc chyba lipy nie było z ceną ... hm no nie wiem .... pozdrawiam serdecznie

mama pytanie nie wymienię amplitunera na inny hm... kupiłem (dzisiaj!! przed twoim postem)i mam sprzęt w domu głośniczki boston w sklepie dawały aż miło jutro instaluję a co do amplitunera to co z nim nie tak? sprawdziłem parametry słuchałem w sklepie dla mnie bomba ale może naświetlisz mi problem.Wspierałem się opiniami z tej stronyhttp://whathifi.com/Review/Pioneer-VSX-920 nadmieniam że kupiłem go w ofercie w U.K po odliczeniu zniżki od pioneera(100Funtów) zapłaciłem za niego 340 funtów to jest około 1500 zł więc chyba lipy nie było z ceną ... hm no nie wiem .... pozdrawiam serdecznie

Witam

Jeżeli słuchałeś i dla Ciebie :bomba:to w czym rzecz?Nie bierz sobie do głowy wypowiedzi typu:7.1 sie nie opłaca,ja bym zmienił ampli itd...Konkretnych wypowiedzi nie było!Ten sprzet Ty bedziesz słuchał i Tobie się ma podobać.I z Twoich wypowiedzi wnioskuję że tak jest.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.