Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do primare a20mk2 ???

magazynier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje pomocy odnośnie doboru głośnikow do zestawu primare a20mk2 + cd cyrus dad3. Obecnie posiadam monitory avence epsilon930, ale zmieniam pomieszczenie odsłuchowe, a 9m2 na jakieś 16 m2. Prawdopodobie będzie brakowało basu (już trochę brakuje :))), poza tym odstrasza mnie zakup podstawek, zwłaszcza ich cena. Wydumałem sobie, że możnaby było poradzić sobie przy tej okazji ze"specyfiką" wzmacniacza jaką jest niedostatek wysokich tonów. Oczywiście chciałbym nie wydać za dużo kasy na te podlogowce, myślę o zakupie z wtórnego rynku. Będe bardzo wdzięczny z każdą pomoc, sugestie a może doświadczenia z takim sprzętem. A może ja żle kombinuje, może trzeba inny element wymienić?? Proszę o opinię sznownych grupowiczów.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7548-kolumny-do-primare-a20mk2/

Hmmm, ja bym nie powiedział, że Primare cierpi na niedostatek wysokich tonów. Ale to już kwestia gustu. Moje wrażenia z poszukiwań kolumn podłogowych do kompletu Primare są w jednym z wątków sprzed około roku (?). Wpisz dane w wyszukiwarkę - jest naprawdę bardzo dobra.

20mkII ma trochę gładkie wysokie to fakt, a bas ma miękki i obfity ale dobrze zdefiniowany i kontrolowany-

IMHO, żeby było naturalnie głośniki trzeba dac nie żałujące wysokich i raczej z krótkim nie za miękkim basem- nie słuchałem ale coś mi mówi ,ze to mogłoby zagrac z B&W.

Posłuchaj koniecznie.

maleo, u Ciebie A20 gralo z Dynaudio, prawda? I jak tam sie prezentowaly wysokie?

u mnie w tej chwili gra z Esa Vivace i rzeczywiscie przydaloby sie wysokim troche blasku.

slyszalem tez kiedys A10 z B&W603, ale to bylo kiepskie polaczenie. bardzo.

MIK

z dynaudio bylo dużo mięsistego dobrze kontrolowanego basu-obiektywnie patrząc bylo za miękko -ale mi się podobalo :-)

natomiast wysokim brakowało trochę przejrzystości - dynaudio nie brakuje wysokich ale są delikatno-jedwabiste i

wskazany do nich raczej przejrzysty wzmak- jednak co kto luibi- u mnie gralo to pona drok i bardzo mi się podobało,

Mik sprubój z kablami np. flatline gold mogą dodać przejrzystości

pozdro

>jarzabek

nie ma za wiele odnoścnie doboru glośników do wzmaka, szukalem, ale przejżę jeszcze raz

>maleo

na pewne spróbuje sie moze gdzieś umówić na odsłuch z b&w, dzięki

myślalem o trianglach jakichś, ale to tylko na podstawie opisów w praśie i innych recenzjach, na moich avance'ach dobrze creek się prezentował, ale u mnie gra raczej średnio:(

>mik

połączenie z proacami pewnie jest wyśmienite, ale nie chcę obciążać finansowo przyszłych pokoleń długiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.