Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję dobrej karty dźwiękowej

subzero

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jestem nowy na forum to na początek się przywitam

Więc witam wszystkich!

A teraz do tematu.

Więc tak poszukuję dobrej karty dźwiękowej do mojego pc. Kwota jaką moge przeznaczyć to 850 złotych. Główne zastosowania karty to muzyka (odsłuch), filmy i gry (gry na słuchawkach oczywiście)

Najlepiej żeby karta było na PCI-e. Wstępnie wybrałem sobie takie dwa modele Sound Blaster X-Fi Titanium HD i Auzen X-Fi HomeTheater HD co sądzicie o tych kartach i czy coś lepszego w tym przedziale cenowym polecicie?

Ogólnie nie lubię kart Creative. Może do gier to udane karty lecz do muzyki raczej nie. Miałem sb music i extreme gamer. Nie wiem jak jest z Titanium ale podejrzewam że tak jak prawie z resztą kart tej firmy. Z ta drugą kartą nie miałem do czynienia. Miałem też Asus'a essence ST i muszę powiedzieć, że z tej karty byłem bardzo zadowolony i to był spory krok do przodu jeśli chodzi o muzykę (zaznaczam że nie gram), filmach też się dobrze sprawował. Dodatkowo można ją modyfikować. Jeśli nie grasz często to może się zastanów nad tym Asus'em albo nad jakimś DAC'iem? Sam teraz się zastanawiam nad DAC'iem. Pozdrawiam i życzę pomyślnych łowów.

Jeżeli chodzi o karty w przedziale cenowym 850zł,to najlepiej zrobisz wybierając Sound Blaster X-Fi Titanium HD. Bardzo fajna i płynna jakosc dźwięku. Zarówno podczas słuchania muzyki jak i grania w gry.

Jeżeli chodzi o karty w przedziale cenowym 850zł,to najlepiej zrobisz wybierając Sound Blaster X-Fi Titanium HD. Bardzo fajna i płynna jakosc dźwięku. Zarówno podczas słuchania muzyki jak i grania w gry.

A może dołożyć trochę i zakupić ASUS Xonar HDAV13 Deluxe??

Zapomniałem dodać bardzo istotnej rzeczy a mianowicie zależy mi na systemie 5.1/7.1 i dobrze by było gdyby podłączenie było analogowe a optyczne tylko opcją dodatkową.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.