Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon AVR160

DonLoth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z przesyłaniem sygnału wideo na amplitunerze HK AVR160. Do amplitunera mam podłączony odtwarzacz Blue-ray również HK BDP-10 oraz komputer - oba urządzenia podłączone przez HDMI, do telewizora z wyjścia HDMI monitor out mam podłączony telewizor samsung LE32B651. W momencie uruchomienia któregokolwiek z urządzeń telewizor wykrywa obecność urządzenia na wejściu natomiast obraz jest cały czarny (dźwięk działa ok). Próbowałem jeszcze połączyć amplituner z TV przez kabel HDMI->DVI ale dokładnie taki sam efekt. Czy ktoś ma pomysł co może być powodem takiego zachowania???

Pozdrawiam,

Adam

https://www.audiostereo.pl/topic/76199-harman-kardon-avr160/

Witam,

Mam problem z przesyłaniem sygnału wideo na amplitunerze HK AVR160. Do amplitunera mam podłączony odtwarzacz Blue-ray również HK BDP-10 oraz komputer - oba urządzenia podłączone przez HDMI, do telewizora z wyjścia HDMI monitor out mam podłączony telewizor samsung LE32B651. W momencie uruchomienia któregokolwiek z urządzeń telewizor wykrywa obecność urządzenia na wejściu natomiast obraz jest cały czarny (dźwięk działa ok). Próbowałem jeszcze połączyć amplituner z TV przez kabel HDMI->DVI ale dokładnie taki sam efekt. Czy ktoś ma pomysł co może być powodem takiego zachowania???

Pozdrawiam,

Adam

Czy próbowałeś "odpalić" urządzenia pojedynczo bez podłączania obu na raz pod 160-tkę? Jeśli tak, to jakie były efekty? Czy komoputer, który podłączasz to laptop? I czy na pewno kierujesz sygnał z laptopa, bądź stacjonarki na amplituner?

Sprawdzałem podłączenie samego blue-raya, samego komputera oraz obu urządzeń jednocześnie, za każdym razem z takim samym efektem tzn. dźwięk jest słyszalny, natomiast wizji nie ma (jak już pisałem TV zauważa, że coś jest podłączonego ale obrazu nie ma).

Jeśli chodzi o komputer to jest to laptop i nie będzie on na stałe podłączony. Sprawdzałem połączenie laptopa bezpośrednio do TV i wizja była także wydaje mi się, że sygnał jest kierowany w dobrą stronę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.