Skocz do zawartości
IGNORED

DeaDBeef odtwarzacz audio

DieselNitro81

Rekomendowane odpowiedzi

DeaDBeef bardzo przypomina mi foobar2000 i jest to najlepszy odtwarzacz muzyki jaki użyłem w Ubuntu. Odtwarza MP3, Ogg Vorbis, FLAC, APE, WV, WAV, M4A, MPC, cd audio (i wiele innych)

Czy jest ktoś kto zna ten programik ;) pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/76356-deadbeef-odtwarzacz-audio/

Witam

Tak, ja go znam i jest to aktualnie mój główny odtwarzacz.

Na Win używałem oczywiście foobara i był idealny i genialny. :) DeaDBeef nie posiada tej funkcjonalności - nie nadaje się do edytowania tagów, nazw plików, no i konwersji. A to jest problem bo nie znam pod linuxem nawet narzędzi które razem będą równie dobre, ale za to odtwarza wszystkie podstawowe formaty i wygląda przynajmniej u mnie, lepiej niż foobar. W trakcie przesiadania się z Win na ubuntu testowałem kilka playerów i we wszystkich coś mi nie pasowało, aż pojawił się DeaDBeef. Zresztą mocno przyczynił się do mojego przejścia na ubuntu. Wersja 0.4.4 jest już naprawdę w porządku.

Foobar przez wine to nie to samo, wine przynajmniej u mnie nieco spowalnia i system staje się mniej stabilny - tak było na ubuntu 10.04, teraz jestem na 10.10 i nawet nie próbowałem. Jest jeszcze jedna rzecz, gdy słuchałem foobarem przez wine (korzystam z laptopa) i zamykałem klapę to muzyka się wyłączała, pewnie to kwesta ustawienia, ale nie zagłębiałem się w temat. Oczywiście system jest ustawiony tak że ma nic nie robić w momencie zamknięcia klapy..

Nie wiem jak DBeef nadaje się do słuchania muzyki z komputera na "poważne", mam na myśli bit-perfect. Sam w sobie nie posiada żadnego wsparcia(nie ma wtyczek itp.) jak foobar. Może na Linuxie niekoniecznie musi coś takiego mieć, albo da się to uzyskać w inny sposób, tego nie wiem. Nie interesowałem się tym bo i tak nie mam dac'a, ale przypuszczam że da się to uzyskać. Istnieje dystrybucja ubuntu studio[z której z resztą korzystałem na 10.04,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ] stworzona z myślą o tworzeniu dźwięku/video. Jest tam dużo paczek i nie wierze żeby nie dało się uzyskać bit-perfect z prawdziwego zdarzenia. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

“Kejseren er i garderoben!”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.