Skocz do zawartości
IGNORED

Cd do Creek'a A50iR

okno

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki CD polecilibyscie do A50iR? Obecnie mam Marantza CD6000 i tak z braku pomyslow/zadan/misji zaczalem sie zastanawiac, czy ten kompakt nie ogranicza mozliwosci wzmacniacza. Kiedys myslalem, ze jakbym zarobil kase w wakacje, moze dedykowany Creek CD50 mkII, ale to ponoc zawyzony cenowo klocek. Czytalem tez o NAD 542.

A jakie sa wasze sugestie? Aha, dzwiek jakiego oczekuje to raczej taki, jaki oferuje Creek, ciutke ocieplony i przestrzenny. Sprzeto towarzyszacy to: Castle Pembroke, VdH The Second, Tara Labs Prism Bi-wire. Na razie sie tylko zastanawiam, ale w gre wchodzi tylko zmiana CD. Dzieki za sugestie.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7661-cd-do-creeka-a50ir/

może jeszcze linka bym zapodał :-D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/7661-cd-do-creeka-a50ir/#findComment-109753

ja tam uważam, że jak zmieniać 6000 to już na zdecydowanie wyższą klasę, a nie na model "trochę" lepszy

- jakieś tam NADy (chyba że na srebrną s-kę ;)

albo po prostu go zmodyfikować

sam mam 6000 ose z creekiem 5250SE i choć to lekki mezalians jestem w miarę zadowolony

w każdym razie na tyle, że skupiłem się na kupowaniu płyt i na lepszy cedek jakoś nie mogę uskładać ;-))

próbowałem teoretycznie lepszego rotela 971, ale po tygodniu wróciłem jednak do marantza, bo lubię ten jego "żywy" dźwięk

i chyba wymienię go dopiero jak zacznę zarabiać prawdziwe pieniądze (a nie ciułać grosze ;-)

na jakiego Ikemi na przykład :)

na twoim miejscu poszukałbym może Arcama 8 SE z drugiej ręki

(widziałem gdzieś w ogłoszeniach za 2400zł)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/7661-cd-do-creeka-a50ir/#findComment-109754

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.