Skocz do zawartości
IGNORED

real cable ca 1801

iwo

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc! Mam pytanie, czy ktos uzywal juz kable real cable ca1801 i mniej wiecej wie jaki maja charakter brzmienia? Ja mam zestaw Yamaha AX 596 (wzmak) i CDX 480 (stary, ale z wymienionym laserem...), kolumny B&W 602 S3 i kable glosnikowe real cable BM 400 t. Tak w ogole, to szukam kabli, ktore troche ociepla dzwiek tego zestawu, ale nie zmienia mi sceny, czy rozdzielczosci dzwieku. Help....

https://www.audiostereo.pl/topic/7664-real-cable-ca-1801/

No widzisz - nie chca pomóc ;) Ja jako zaciekły antykablowiec powinienem poradzic żebyś wziąl cene systemu pomnozył przez 0,1 i te kwotę przeznaczyl na całe okablowanie :)

Nie mam pojecia co to są real cable - może dasz jakis link do strony producenta albo sprzedawcy?

Jezeli system gra Ci troche za ostro (a mozna to powiedziec o większości średnich cenowo klocków wielkich producentów), to zobacz jak zagra z głośnikowymi Van der Hul Clearwater - cena od 30-34zł. za m. (oczywiście kup jak najkrutsze odcinki - ja miałem 1,5m i też grało ;) Potem są droższe (nie pamiętam nazwy - zielone lub brązowe z warstwą karbonową w cenie od 37zł./m).

Jeżeli to jest dla Ciebie za drogo to po prostu siegnij do bogatej oferty Cordiala lub Gothama. Moim zdaniem te kable sa tak samo dobre jak większość renomowanych firm audiofilskich w cenach 2-3 razy wyższej.

Na brzmienie bardziej wpływa interkonekt między CD a wzmacniaczem (zaraz na mnie napadną "audiofile" ale uwierz mi sprawdzałem na kilkunastu kombinacjach i wpływ interkonektu słychać niemal zawsze nawet w tym samym przedziale cenowym, natomiast kable głosnikowe częto wcale się nie róznią - na tanich systemach praktycznie nie słychać). Ale nie polecam Ci kupowania renomowanych interkonektów (nie ten przedział cen). Obecnie mam wpiętego estradowego Monacora GAC202 za ok.50zł. I DIY na Taskerze C-128. W tej cenie właściwie nic więcej nie kupisz. Możesz złożyc sobie interconekt z jakiegoś kabla mikrofonowego np. Taskera, Cordiala lub Gothama - cena wyjdzie taka sama lub niewiele niższa. Kupno KHS131S Intertechniki to juz ponad 120zł. Mniej więcej podobnie kosztować będzie DIY na Audioqest Coperhead (ale tego nie polecam dosc chłodny - tyle to mozna osiągnąć na Klotz'u instrumentamnym po 5zł./m. ;)

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/7664-real-cable-ca-1801/#findComment-109844

kurcze - od tego kablowania już byki robię - krótsze powinno być (bo jak piszę to nie czytam ;)))

Myślę że jak wepniesz jakiegoś taniego Profigolda to będzie dobrze. A moze zdołasz kupić tego PG3000 za 180-200zł. czasem sa na Allegro.

pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/7664-real-cable-ca-1801/#findComment-109848

dzieki Qubric. Na glosnikowe nie narzekam (tez Real Cable, bimetale Ag/Cu), natomiast po prostu chcialbym kupic jakis niedrogi, cieply, ale selektywny kabelek. W sumie myslalem o Van den Hoolach. Tak czy inaczej, dzieki za porade:-)

https://www.audiostereo.pl/topic/7664-real-cable-ca-1801/#findComment-110310

>iwo:

Mialem taniego Profigolda wpietego miedzy Yamahy 396 (AX i CDX) - w porownaniu do zwyklego (fabrycznego) drutu, bylo mniej gory, wiekszy porzadek na scenie i glebszy bas. Yamaha wywedrowala do nowego wlasciciela, a Profigold zostal u mnie w szafie. Nie jest to chyba PGA-3000, bo o ile pamietam dalem za niego ok. 180 PLN w sklepie, ale moglbys sprobowac.

W tej chwili jestem poza domem, ale po powrocie (19-20 kwietnia) jestem gotow Ci go sprezentowac z okazji braku okazji (albo na tzw. zajaca jak wolisz) i przeslac z platnoscia przy odbiorze (rownowartosc kosztow przesylki).

Moj adres zaraz bedzie w "o mnie".

https://www.audiostereo.pl/topic/7664-real-cable-ca-1801/#findComment-110350

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.