Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Quantum 603 vs Monitor Audio M2

pegal

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, czy słuchał ktoś może "live" tych dwóch monitorów i może przekazać swoje opinie? Wiem, że mogę być oskarżony o lenistwo i skierowany na odsłuch ale niechcialbym wyważać już otwartych drzwi i chętnie przyswoję opinie Forumowiczów, którzy być może słyszeli jedne i drugie i mogą coś napisać. Będę wdzieczny za wszelkie informacje i z góry dziękuję.

P.S. Sam użytkuję Quantum-y i jestem ciekaw jak wypadają w szrankach z MA M2

https://www.audiostereo.pl/topic/76700-magnat-quantum-603-vs-monitor-audio-m2/

witam. Moim skromnym zdaniem quantumy 603 to znacznie lepsze głośniki, w porównaniu z MA dźwięk jest bardziej transparentny, scena jest lepiej zarysowana i lepiej znikają one z pokoju. A po modyfikacji zwrotnic to jeszcze fajniejsze monitorki. No i ogromnym plusem magnatów jest fakt że zagrają dobrze praktycznie z każdym wzmacniaczem. Aha no i bas schodzi znacznie niżej niż w MA

Dziękuję za głos. Mam pytanie - czy słuchałeś tych MA M2? Naprawdę jestem ciekaw opinii kogoś z nimi zapoznanego. Może masz racje co do Magnatów. Kurczę, w sumie mam je już trochę czasu i chciałem po prostu coś zmienić, poszukać czegoś z "wyższej półki" brzmieniowej ale niekoniecznie cenowej:-) Wiem, że to trudny kompromis, być może nieosiągalny ale coś mnie kusi...

P.S. A może w szranki z Magnatami może stanać Koda 2000 Harmony lub STX MX140? Czy tutaj też skórka nie warta wyprawki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.