Skocz do zawartości
IGNORED

Głośiniki 5.1 i podłączenie do laptopa

testosteron

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Noszę się z zamiarem kupna głośników 5.1 do oglądania filmów z przestrzennym dźwiękiem. Głośniki będą wstawione do pokoju gdzie bywam raz na miesiąc. Nie musi więc być to super sprzęt. Myślę o kupnie Creative T6160 co powinno chyba w zupełności wystarczyć. Do wydania na głośniki mam jakieś 200zł. Polecacie coś innego w tej cenie?

Druga sprawa to chciałbym oglądać filmy z laptopa - puszczane na projektor. Tyle, że laptop ma tylko wejścia na słuchawki i mikrofon. Rozumiem, że potrzeba będzie zakupić zewnętrzną kartę na USB? Polecacie coś konkretnego?

Myślałem nad takim czymś -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ciekawe na allegro znalazłem w kategorii "karty 6-kanałowe" takie cuda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że to zwykła ściema, bo to jakaś Chińszczyzna za kilka złotych. Dziwi mnie jednak, że autorzy nie są banowani za coś takiego. Jak mogą umieszczać to w kategorii 6-kanałowe, lub pisać "system 5.1" w tytule, czy też "System dźwięku 3D Surround" w opisie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Muzyka muzyka muzyka!

Pierwsze pytanie jakie filmy chcesz oglądać na tym laptoku., divix? A z kart może lepiej popatrz za czymś lepszym jak chińskie, creative używane zerknij.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Mam głównie divixy, ale zainwestowałem obecnie w projektor Optoma HD, więc trzeba będzie zaopatrzyć się także w jakieś filmy FullHD.

Muzyka muzyka muzyka!

Więc jak oglądasz divixy, xvidy to zobacz czym jest zgrane audio i po co ci 5.1 ?

Podpowiem (mp3 w STEREO)

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

• 3 miesiące później...

Nie zawsze. Jest dużo z dźwiękiem przestrzennym w AC3.

Teraz zacząłem też ściągać filmy w 720p lub 1080p, myślę że część z nich też ma dźwięk 5.1.

Muzyka muzyka muzyka!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.