Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do HK 360 w KD

wiking71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczow:)poniewaz przymierzam sie do zmontowania zestawu KD prosze o porade w sprawie kolumn.

Zestaw ma zostac zbudowany w oparciu o ampli HK 360.Generalnie do ogladania filmow ale czasami tez muzyka (tak wszystkiego po trochu,bez jazzu i muzyki elektronicznej)radio,Cyfra+.Pokoj ok 30m2.

Generalnie mam pewne 2 typy:Jamo S606 HCS 6 z sub i JBL Cinepack 90 ES90+ES 25C+ES 10+ES250P.Lubie miekki niski basik,ale fajnie slyszec byloby tez srednie i wysokie tony.Jestem laikiem i nie mam zapedow audiofilskich:):)Ot tak aby czysto graly w pelnym zakresie(o ile to mozliwe) i raczej slucham glosno wiec i to dosc istotne.Pozdrowienia dla wszystkich

https://www.audiostereo.pl/topic/77812-jakie-kolumny-do-hk-360-w-kd/

dodatkowo dzisiaj zobaczylem ze sa dostepne dla mnie jeszcze 2 zestawy glosnikow:Andersson EX 5.1 i DALI Concept 6. Prosze o rade ktory z wyzej wymienionych zestawow kolumn bedzie najlepszy.A moze DALI LEKTOR 6,ale on jest bez suba:(,ponadto chcialbym wiedziec wiecej na temat podlaczenia HK 8omowego do kolumn 6 omowych.gdzies przelaczyc trzeba czy cos??Kable ktore wchodza w gre to SUPRA Classic lub Blue 2.5mm2 do suba dedykowany Pure AV lub Monster XPHP.Ktory lepszy?? Wiem ze moze to chaotycznie napisane ale postaram sie jakos uporzadkowac.

Ampli:HK 360

Glosniki ??:Jamo S606 HCS 6 z sub

Andersson EX 5.1

Drozszy zestaw glosnikow??:DALI Concept 6

JBL Cinepack 90 ES90+ES 25C+ES 10+ES250P

DALI LEKTOR 6 ale jest bez suba:)

Kable:SUPRA Classic lub Blue 2.5mm2

Monster XPHP 2.5mm2

Kabel sub: dedykowany PURE AV(tylko tyle wiem wiecej na pudelku nie pisze)

tak to ladnie sklecic??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.