Skocz do zawartości
IGNORED

SPDIF w laptopie i głośniki 5.1 (analog)

tytan15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie.

Przez dłuższy czas używałem konfiguracji komputer PC (zintegrowana kara dźwiękowa 7.1) i do niego podłączone głośniki w systemie 5.1 poprzez 3 kable analogowe. Zakupiłem teraz laptopa i szkoda mi się jest pozbywać tych głośników, a chciałbym się podpytać ile musiał bym zainwestować dodatkowo jeżeli chciałbym dokupić urządzenie które pozwoli mi na podłączenie ich do laptopa.

Głośniki nie są jakieś super-mega(creative T5900) , ale do moich potrzeb wystarczaja (przeważnie jest są to filmy i czasem muzyka). Wiem że przy muzyce stereo jest to tylko klonowanie tego co jest z przodu, ale i tak ciekawiej się tego słucha (troszkę mam muzyki 5.1).

Najbardziej zależało by mi na zewnętrznym urządzeniu które z laptopem podłączył bym poprzez SPDIF, ale czy to będzie ekonomiczne rozwiązanie? Dodatkowo nie mam za dużo miejsca więc takie urządzenie nie może zbyt dużo miejsca zajmować. Wiem że kiedyś kiedyś było takie urządzenie Creative które robiło za "centralkę" do którego można było podłączyć głośniki i wejście miało właśnie cyfrowe oraz pilot zdalnego sterowania, ale to było ze 2-3 lata temu, a i wtedy już nie było dostępne.

Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Przejrzyj tematy w tym dziale majace "DAC" w tytule.

Lub rozejrzyj sie za karta dzwiekowa na usb/expresscard itp.

Wszystkie te rozwiazania nie zajmuja duzo miejsca i rynek wtorny oferuje spory ich wybor w niskich cenach. To moje nieszczesne audigy 2 nx to chyba jest to o czym piszesz (wielokanalowa karta na usb z pilotem). Nieszczesne bo pod win7 nie dziala do konca prawidlowo, dlatego nie polecam. Lepiej cos nowszego zeby byla pewnosc bezproblemowej wspolpracy z laptopem.

server unreachable;--

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.