Skocz do zawartości
IGNORED

Zadanie dla specjalistow-Miedzy Slowami

soundeng

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnia mówiona sekwencja filmu została celowo stłumiona przez ubranie. Nie udało mi się całkowicie odfiltrować z gwarów i szumów tej kwestii w posiadanej wesji XVid z audio w mp3. Próbowałem to robić programem CoolEdit Jestem jednak przekonany, że jest to mozliwe szczegolnie z wersji DVD, ponieważ słowa zostały nienaruszone, niektóre dają się wyłapać. Stąd pytanie do specow od edycji audio, czy ktos to w miare znosnie odfiltrował, lub potrafii to zrobić ? Jakich narzędzi użyć ? Chyba nie wystarczy tu liniowy noise reductor...?

https://www.audiostereo.pl/topic/7912-zadanie-dla-specjalistow-miedzy-slowami/

jak odszyfrujecie to napiszcie co mówi?

ps. co do scenariusza to jest tam zapewne napisane że w tym momencie "bill murray mówi scarlett johansson coś do ucha tak cicho, że nic nie słychać" i tyle :P

Tutaj znajdziecie dlugasna dyskusje nad tymi ostatnimi slowami Boba:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mi najbardziej trafia do przekonania zdanie, ze jesliby rezyser(ka) chciala, zebysmy uslyszeli te slowa, to zostaloby to tak nagrane, zebysmy uslyszeli. A skoro nie slychac, to widac tak mialo byc. Sapienti sat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W niemczech byl zorganizowany konkurs dot. tych kwestii.. :)

W zasadzie nikt (oczywiscie poza ekipa pracujaca przy filmy, o ile w ogole padlo tam jakies 'sensowne' zdanie) nie wie co zostalo wtedy powiedziane i taki byl zamiar.

Jedno z najlepszych, typowanych przez niemcow bylo: "Jestem Twoim ojcem" :) czad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.