Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie lampy były by godne polecenia z serii EL34

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki kol wiek sprzęt nowy, jest chałturniczy ostry i bez wyrazu, lampy zakupione nowe!, aby zagrały, to 300 godzin nawet wygrzewania trzeba,Tak mi powiedział znawca i konstruktor lamp,... cierpliwości.

Bardzo ciekawe porównanie i recenzja lampek w dziale Yaqin MC 10L, bardzo mnie ciekawiło jak zagrają w tym wzmacniaczu KT77 Gold Lion, niestety cena od początku roku znacznie podskoczyła co zniechęciło mnie do zakupu. Chyba bardziej się kalkuluje zakupić za granicą jak to u nas co modne to cena w górę, aż strach pomyśleć co zrobią z dość atrakcyjną ceną Tung-Sol i opiniami, które w ostatnim czasie się pojawiły. Niestety sam nie miałem okazji porównać używam obecnie EL34 RFT i bardzo sobie chwalę, porównywałem z Mullardami z bieżącej produkcji jednak pod względem basu i wykopu RFT je przebijają. Po wpisie w ww. wątku zostałem wyleczony" przynajmniej na razie z zakupu KT77 oczywiście również a może przede wszystkim ze względów finansowych gdyby cena utrzymała się na poziomie z początku bieżącego roku, pewnie bym spróbował.

Bardzo ciekawe porównanie i recenzja lampek w dziale Yaqin MC 10L, bardzo mnie ciekawiło jak zagrają w tym wzmacniaczu KT77 Gold Lion, niestety cena od początku roku znacznie podskoczyła co zniechęciło mnie do zakupu. Chyba bardziej się kalkuluje zakupić za granicą jak to u nas co modne to cena w górę, aż strach pomyśleć co zrobią z dość atrakcyjną ceną Tung-Sol i opiniami, które w ostatnim czasie się pojawiły. Niestety sam nie miałem okazji porównać używam obecnie EL34 RFT i bardzo sobie chwalę, porównywałem z Mullardami z bieżącej produkcji jednak pod względem basu i wykopu RFT je przebijają. Po wpisie w ww. wątku zostałem wyleczony" przynajmniej na razie z zakupu KT77 oczywiście również a może przede wszystkim ze względów finansowych gdyby cena utrzymała się na poziomie z początku bieżącego roku, pewnie bym spróbował.

I nic nie kombinuj, pozostań przy RFT, porównywałem z wieloma NOS-ami,Jedynie Mullardy i Simensy zagrały, ale żeby była ogromna różnica z RFT, nie ma co przpłacac, 3albo 4 krotnie, chińczyki porażka,zapomnij.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.