Skocz do zawartości
IGNORED

Cud panowie!!! Cud prawdziwy!!

Rekomendowane odpowiedzi

Idę dzisiaj obok kiosku i co widzę? Nowy numer "HFiM"!! Kiedy miał sie ukazać wg zapowiedzi na stronie internetowej? 18 marca!! Jaki dziś mamy dzień? 18 marca! Czyżby Stryjecki czytał forum? A może to przez Saddama. Cud, prawdziwy cud!

https://www.audiostereo.pl/topic/797-cud-panowie-cud-prawdziwy/

wreszcie ciekawy numer

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Już wyczytałęm. Kupiłem 19.03:-) Wstępniak świetny, treści sporo. Nareszcie zrobiło się po audiofilsku. Chyba jednak redaktorzy, albo żelazny sekretarz redakcji czyta te wszystkie forumy i opinie. Wreszcie jest dobrze. Chociaż mam jedno zastrzeżenie - w teście musicalów A 3.2 za dużo jest porównań do wersji A3. A ja na przykład nie czytałem tamtej recenzji.

Ale to i tak wszystko do czego się mogę przyczepić.

Szczere dzięki redaktorom!!!

Hip hip hura!

Wbrew opinii KoRnika wstępniak Nadredaktora mocno mnie rozczarował. Nie rozumiem o co gościowi chodzi. Kiedyś mpżna było poczytac ciekawe przemyślenia na temat rynku hifi, sklepów, dystrybutorów, płyt muzyki itd. A teraz mamy mnóstwo "ogólnobajdurzenia" tyle tylko, że zgrabnie sklejonego w jedną całość. Według mnie wstępniak mozna podsumować następująco:

10% dywagacji o dramaturgii kina i teledyskach

14% opisu scen z życia Wiśniewskiego

9% wstępu do teorii reklamy

19% uwag o polityce w kontekście rozszerzenia UE

7% zmagań ze stereotypem "Niemca co nas wykupi"

9% uwag o patriotyzmie polskim i amerykańskim

17% ubolewania nad naleciałościami obcojęzycznymi

10% opinii o poziomie aktorstwa różnych panów

5% o własnych problemach z nowym wydaniem HFiM

Tylko o muzyce, sprzęcie , rynku audio - nawet jednego cholernego słowa nie uda się znaleźć! Jak to zebrać do kupy to wygląda po prostu śmiesznie. A może pan MS chce, żeby zauważyli go w redakcji Polityki, lub innego pisma poszukującego felietonistów? Obawiam się, że będzie problem, bo wstępniak o wszystkim, za to bez większego sensu, nie wzbudzi chyba entuzjazmu.

Na szczęście reszta numeru rekompensuje ten bełkot. Mimo to marzy mi się, żeby w HFiM czytać o HiFI i Muzyce. Dziwne, prawda?

Wstępniaki w HFiM mają swoją niezmienną tradycję i chyba od zawsze z założenia nie dotyczą wyznań na temat tego co jest w numerze, a czego nie ma. To można sobie znaleźć w spisie treści. Dlatego dzwinym trafem wstępniaki Stryjeckiego ludzie czytają i o nich mówią, a wstępniaki Kisiela czy zmieniających sie co chwila naczelnych AudioVideo są niestrawne i zapadają w głeboka niepamięć dwie sekundy po skończeniu lektury. Zresztą nie wiem czy ktoś to w ogóle czyta. Wstępniaki Stryjeckiego to swoisty folklor własny HFiM i w sumie są fajne. poza tym, jeśli będą pisali o stereo, to dla mnie wstępniak może być nawet o szydełkowaniu.

Podoba mi się wstępniak, bo podzielam opinie redaktora. Na te same rzeczy zawsze zwracam uwagę. Tak sobie facet snuje opowiadania, ale jak dla mnie z sensem i po polskiemu:-)

A co w tym kraju prezydent może. Cieszmy się że i tak nie możemy się teraz za kwacha wstydzić. Ale jak kiedyś dojdziemy do władzy... Stwórzmy Puławską partię audiofilską. Dalej nie wiem kim jesteś...