Skocz do zawartości
IGNORED

STR-DA3600ES + HKTS11 - problem z załączaniem subwoofera

dant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanowne Grono,

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu Sony STR-DA3600ES oraz kolumn Harmana HKTS-11 z aktywnym subwooferem. Cały proces podłączania i konfiguracji (wraz z autokalibracją)przeszedł bez większych problemów jednak podczas wyłączania amplitunera na wyjście sygnału subwoofer idzie głośne "łupppp". Kombinowałem już na różne sposoby (włącznie z tym, że załączanie i wyłączanie suba jest puszczone po kablu z trigerem) jednak zawsze najpierw wzmacniacz puszcza łupiący sygnał a dopiero później wyłącza suba.

Jedyny pomysł jaki przyszedł mi do głowy to skalibrowanie jeszcze raz całości przy mniejszej mocy suba niż zalecana w instrukcji (ok 50% mocy, ampli przy autokalibracji ustawia go -9db ). Może koledzy mają jeszcze jakieś sugestie i pomysły?

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.