Skocz do zawartości
IGNORED

denon AVR1404 czy Luxman L190

kandaki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Pomóżcie mi wybrać odpowiedni sprzęt. Dopiero zaczynam przygodę audiofilską,jestem zielony w tym temacie. mam do wyboru zakup sprzętu Denon AVR1404 lub Luxman L190 co jest lepsze waszym zdaniem?Dużo słyszałem na temat Luxmana , ale czy ten sprzęt nie będzie za stary technologicznie?

https://www.audiostereo.pl/topic/79804-denon-avr1404-czy-luxman-l190/

Witam

Naprawiałem kilka lat temu ten model Luxmana. Praktycznie z racji wieku należy mu się wymiana większości elektrolitów. Co do dźwięku to oczywiście zależy z jakimi kolumnami zestawisz, jakiej muzyki słuchasz, jakie masz preferencje co do brzmienia. Musisz posłuchać w swoim zestawieniu i zdecydować. Jeżeli nie masz takiej możliwości.. no cóż kupić, posłuchać najwyżej sprzedać. Wiele razy tak zrobiłem. Raz był to wzmacniacz, raz kolumny, czasem CD - ale raczej na deser. Dla mnie Luxman grał dość ostro. Ktoś inny napisze zapewne że to super łagodny wzmacniacz. Ale sluchamy zestawu i tylko tak mozemy dokonac wyboru.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno. Jeżeli sprzęt ma być głównie do słuchania stereo

to kina domowe sobie daruj.

Witam

Naprawiałem kilka lat temu ten model Luxmana. Praktycznie z racji wieku należy mu się wymiana większości elektrolitów. Co do dźwięku to oczywiście zależy z jakimi kolumnami zestawisz, jakiej muzyki słuchasz, jakie masz preferencje co do brzmienia. Musisz posłuchać w swoim zestawieniu i zdecydować. Jeżeli nie masz takiej możliwości.. no cóż kupić, posłuchać najwyżej sprzedać. Wiele razy tak zrobiłem. Raz był to wzmacniacz, raz kolumny, czasem CD - ale raczej na deser. Dla mnie Luxman grał dość ostro. Ktoś inny napisze zapewne że to super łagodny wzmacniacz. Ale sluchamy zestawu i tylko tak mozemy dokonac wyboru.

Pozdrawiam

I jeszcze jedno. Jeżeli sprzęt ma być głównie do słuchania stereo

to kina domowe sobie daruj.

Słyszałem że trzeba wymienić kondensatory przy końcówkach mocy (ale na jakie? i gdzie je dostać?)a oprócz tego jakie jeszcze? Czy dysponujesz może jakimiś zdjęciami lub innymi pomocami? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.