Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofer do 16m2 zrobić czy kupić ?

slawczyn

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc pod uwagę ceny kolumn postanowiłem zrobić centralny i satelitki do kina domowego na bazie excellence tonsila, dla wielu tonsil to chłam ale nie o to mi chodzi. Pytam czy będzie lepiej kupić czy zrobić subwoofer...

>elfan<

Ja to wiem, bo testowałem je bezpośrednio u siebie w domu jednocześnie. Potwierdził to nawet lolega posiadający SW 1000 KODY i paru innych.

Czy Ty słyszłeś jak gra SW 5010 albo SW 1000???

Chyba nie, bo ty masz SW 100B.

Jak posłuchasz SW 5010 to wtedy pogadamy.

Ps. koniecznie u siebie w domu ( i SW 1000 ) a nie w sklepie. Ja miałem je oba w domu i SW 100B to KISZKA.

Moje B&W 603 S 3 mają więcej basy od niego.

>slawczyn<

Najlepiej jak mógłbyś je osobiście sprawdzić u siebie w domu. Ja swoje brałem z hurtowni AGD RTY HAVO ( SW 5010 i SW 100B ) a SW 1000 od kolegi. Niewiem czy jest tylko taka w twoim mieście. Ja za SW 5010 zapłaciłem 700zł, właśnie w HAWO. Na ALLEGRO czasami pojawia się gość z ogłoszeniem SW 5010 za 700zł.

ja wiem swoje i wiem co słyszałem:) SW1000 miał o wiele wolniejszy bas od sw100b i to było słychac bez problemu,w moich 12m2 buczał by jak cholera,a tak to mam nie mały przeciez sub w takim małym pomieszczeniu i słucham muzyki z subem i jeszcze ani razu nie miałem skłonnosci go wyłączyć,(a ty słuchasz muzy z subem czy tylko do kina??)więc moze to kwestia dobrego ustawienia i regulacji??? nie wiem ale myslałem ze jak wstawie taka pake do takiego pokoju to będzie do niczego a tu prosze,nie małe zdziwienie,wiec jak tak gra ten sub w tak małym pokoju to samo mówi za siebie jaki ma bas,a to że Tobie nie odpowiadał i wolisz wiecej basu ale mniej kontrolowanego to twoja sprawa ja tam wole jak jest go mniej ale jest punktowy i odzywa sie wtedy kiedy trzeba a nie dudni jak oszalały, i nie mam zamiaru brac subwooferów do domu żeby sie przekonać,bo raczej było by to nie mozliwe:)

P.S a jak podłaczałeś sw100b podczas odsłuchu,bo podłączenie ma zupełnie inne od sw1000 i chyba też od sw5010,sw100b nie ma wejście LFE tylko L R więc może przez to było mniej basu,więc trzeba zastosowac kabelek Y i wtedy by ziemią zatrzesie:) ale wiadomo SERVO 15 to nie jest:) tak samo też twój sub jak i sw1000 to raczej podobna klasa suba,a o to ze gusta inne to już inna sprawa,twój ma 100 W jak i mój, wiec to nie 400W jak w servo i chaupy nie zburzy;))

POZDRO

Testowałem SW 100B na LR i przez Y ( przez Y było tylko głośniej )

Niech SLAWCZYN sam posłucha i wybierze co mu pasi, bo my i tak będziemy się upierali przy swoich opiniach ( prawda ? )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.