Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers&Wilkins seria 3: 602 czy 602.5

metjus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, za pare dni kupuje nowe fronty- mam dylemat pomiedzy 602 a 602.5

Z Technical Specifications wyniaka nastepujaco:

- Sensitivity o 2 dB wiecej po stronie 602 [90dB vs 88dB]

- Max Power Handling o 20W wiecej po stronie 602 [120W vs 100W]

- 15mm wieksza membrana w 602 [180mm vs 165mm]

- 1Hz szersze pasmo przenoszenia po raz kolejny dla 602 [50Hz - 22kHz ± 3dB vs 49Hz - 22kHz ± 3dB]

Reszta w obu kolumnach identyczna.

Wynika z tego, ze 602 sa zdecydowanie bardziej oplacalne (z podstawkami firmy Ostoja za 350 pln dalej kosztuja mniej od 602.5).

Jednak panowie z Top Hi-Fi nie potrafili jednoznacznie powiedziec, ktore lepsze.. na nowogrodzkiej 602.5, na andersa 602.

Natomiast forumowicze jecza, ze w 602 nie ma niskich tonow, bo sa male, etc.. Moze z uwagi na gabaryty 602.5 beda lepiej odczuwalne te czestotliwosci?

Ktore wybrac? I nie chce odpowiedzi w stylu "Lepiej kup 603/604" - nie stac mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/8002-bowerswilkins-seria-3-602-czy-6025/

602.5 to moim zdaniem niezbyt udany wynalazek - jak potrebujesz podłogówek dozbieraj kasy i kup 603 (sam o nich mysle tylko kasy brak) jak mogą byc podstawkowce to kup lepiej 602 - wprawdzi ich nie słuchałem bo intersowały mnie podłogowce ale brzmienie 602.5 niestety nie umywa się do 603 maja jakiś dziwny bas - mało dynamiczny zupełnie inny niż 603 a 602 mają bardzo dobre opinie i chyba warto ich posłuchać.

Rece mi opadly.

"I nie chce odpowiedzi w stylu "Lepiej kup 603/604" - nie stac mnie."

Myslalem, ze literki ulozone w takiej konfiguracji zapobiegna takim odpowiedziom.

A moze dozbieram kasy i kupie Model Nautilus lub Signature 800?

polecam kupić 602,5 bo i tak to co zostanie pujdzie na podstawki pod 602,a pasmo przenoszenia bedzie zawsze większe bo większa paka to normalka,ja bym tak zrobił,a napewno nie pakował bym sie w 603 no chyba ze bym miał spory pokój do nagłosnienia.POZDRO

ale przecież Ci napisałem - kup 602 bo 602.5 są cienkie (moim zdaniem) a jak nie rozumiesz to naucz się czytać i raczej powinieneś byc wdzięczny że ktoś Ci odpowiada zamiast się czepiać

a czy przypadkiem w 602.5 nie jest ograniczona obudowa tak jak w Liberty 5+ ? Bo jeśli byłaby ograniczona jakąś szczelną przegrodą to wybrałbym 602 S3

metjus proszę Cię... jaki masz wzmacniacz, i czego słuchasz

Dziekuje i jestem niezmiernie wdzieczny Klemens, ale ja naprawde wiem, ze z 602 lub 602.5 najlepiej kupic 603.

Chodzi mi o to, aby ludzie pisali o tych 2 konkretnych modelach, pytanie sformulowane zostalo "Bowers&Wilkins seria 3: 602 czy 602.5", to chyba sugeruje, zeby nie pisac "a bo firma-taka-a-taka ma swietny zestaw" a w tym momencie zamiast 603 mogles wpisac cokolwiek lepszego, jakiekolwiek firmy.

Seba, dzieki za odpowiedzi, co do muzyki, to ja rowniez "Muzyka różna, inna niż rok temu i inna niż za rok" :)

Jak wiecej osob sie wypowie, to zapadnie ostatnie slowo, ale narazie tez ciagnie mnie w kierunku 602.

Metjus napisalem juz na zakladce stereo ale tu tez sie przypomne :)

Mam nowe z wyprzedazy w kartonach (słuchane tylko w sklepie przed zakupem) 602,5.

Oczywiscie rach gwarancja itd.

Sprzedaje je za cene nizsza niz nowe 602 w sklepie.

Zobacz w dziale ogloszenia lub na allegro (moj nick Rob555)

Za te pieniadze beda super odpada problem z podstawkami.

Robert, dzieki za oferte, widzialem ja pare dni temu na Allegro, ale nawet w przypadku zakupu 602.5 mam mozliwosc zakupienia w warszawie- gdzie mieszkam i w kolorze, ktory mi bardziej odpowiada.

No tak czarnego nikt nie chce:)

Słuchaj jak masz wiecej niz 22-25m2 w pokoju to nawet sie nad 602,5 nie zastanawiaj bo beda za małe.

Tylko 602 gdyz 18cm głosnik robi znacznie wiecej niz mozna sie po nim spodziewac.

Jednak jezeli masz mniejszy pokój to mysle ze mozesz myslec nad 602,5. Opinie sa rozne sprzedawcy rzeczywiscie kity wciskaja (ze to niby podłogowiec 602) ale to rzeczywiscie 601 z noga :)

Fakt ze gra lepiej od 601 jest bezdyskusyjny. Czy lepiej od 602 to juz zalezy od pokoju (wielkosci) i preferencji. Napewno 602 ma wiecej basu i jezeli tym sie kierujesz to juz dylemat masz z głowy :)

Pokoj mam maly, ale wole kupic sprzet, ktory bedzie potrafil mnie zaskoczyc (priorytetem oczywiscie nie jest bass)i kiedy najdzie ochota na wysadzenie sie w powietrze- po prostu przekrece knoba od volume :)

ps. czarne tez sa ladne :P :)

sory za mój głupi wpis wyżej,ale troszke się zdziwiłem i może tez wcześniej nie dokładnie przeczytałem,ale wynika z tego że 602 ma lepsze parametry od 602,5!! ale to też oczywisite bo 602 ma 18cm membrane a 602,5 16,5 cm,wiec z tego to wynika a połowa paki w 602,5 mozliwe że jest oddzielona przegrodą,wiec to taki stojak dla kolumny,przez to palnełem głupote bo przyznam że nie znam 602,5 tylko 602,i myslałem ze to jest to samo co 602 tylko podłogowiec a tu prosze;) wiec odwołuje swój wczesniejszy wpis,polecam zdecydowanie 602.POZDRO

Witam

Mysle ze 602 napewno zaskoczą Cie swoją dynamiką i wielkością sceny dzwiękowej. Jeśli jesteś ograniczony kasą i miejscem, a na to wygłąda to nawet nieizastanawiaj się i wez te 602 S 3. Dodam jeszcze tylko tyle że 602 miały bas prawie taki jak w 603 S 3 ( prawie )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.